avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare suma de bani
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare suma de bani

am imprumutat cuiva o sume destul de mare de bani si am incheiat la notariat un act prin care se angaja sa imi restituie banii prin rate lunare. dupa o scurta perioada de timp acesta a vindut bunurile de la adresa de domiciliu si impreuna cu familia a plecat in strainatate. Mentionez ca contractul este investit cu titlu executoriu .... dar ce folos acum? As dori sa stiu daca faptul ca si-a vindut bunurile cu intentia vadita de a parasi tara dupa semnarea acestui contract de imprumut constituie fapta penala? Cu deosebit respect!
Cel mai recent răspuns: danielluca , utilizator 16:48, 4 Martie 2011
din pacate nu puteti sa-i formulati plangere penala pt ca si-a vandut bunurile.ati mentionat ca si-a vandut bunurile de la domiciliu. insa casa are pe numele sau?
aveti actiunea pauliana in tara.
Afara, puteti executa insa foarte greoi. Aici clar trebuie sa mergeti la o casa de avocatura care sa se ocupe de asta. Daca a plecat in UE sa zicem ca ar fi mai ok. Daca nu, e o intreaga polologhie cu recunoasterea titlului, ulterior se merge cu un executor din tara respectiva...ma rog....e anevoios. Depinde de suma...
nu locuinta era locuinta ANL obtinuta de la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti divortati ilinca-t ilinca-t sunt divortata si am parasit domiciliu .nu s-a efectuat partajul bunurilor comune pana la aceasta data.momentan fostu sot este plecat din tara , in domiciliu ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)