am imprumutat cuiva o sume destul de mare de bani si am incheiat la notariat un act prin care se angaja sa imi restituie banii prin rate lunare. dupa o scurta perioada de timp acesta a vindut bunurile de la adresa de domiciliu si impreuna cu familia a plecat in strainatate. Mentionez ca contractul este investit cu titlu executoriu .... dar ce folos acum? As dori sa stiu daca faptul ca si-a vindut bunurile cu intentia vadita de a parasi tara dupa semnarea acestui contract de imprumut constituie fapta penala? Cu deosebit respect!
din pacate nu puteti sa-i formulati plangere penala pt ca si-a vandut bunurile.ati mentionat ca si-a vandut bunurile de la domiciliu. insa casa are pe numele sau?
aveti actiunea pauliana in tara.
Afara, puteti executa insa foarte greoi. Aici clar trebuie sa mergeti la o casa de avocatura care sa se ocupe de asta. Daca a plecat in UE sa zicem ca ar fi mai ok. Daca nu, e o intreaga polologhie cu recunoasterea titlului, ulterior se merge cu un executor din tara respectiva...ma rog....e anevoios. Depinde de suma...