Ca multa lume din tara asta, si eu am probleme cu administratorul de bloc. Din cauza restantelor acumulate de 2-3 apartamente din bloc (aprox. 180 mil. doar ei), in total restantele fiind de aprox. 600 mil. la un bloc cu 46 apartamente, cei buni platnici nu beneficiaza de apa calda, de ex. O buna parte din locatari, printre care si administratorul, si-au montat centrale termice si acest lucru nu ii mai deranjeaza.
Ma intreb daca este posibil sa il pot trimite in judecata pe administrator pentru faptul ca nu se implica in recuperarea datoriilor, cu toate ca in nenumarate randuri i-am si spus ce trebuie sa faca. Mentionez ca am incercat sa-l dau jos pe cale amiabila, dar nu am reusit din cauza mai multor vecini care considera ca am ceva personal cu administratorul.
Felicitări pentru inițiativă, totuși, practic, cum se poate realiza debranșarea unui proprietar de la apă rece, din moment ce are mai multe coloane care-i traversează apartamentul? Sau presupuneți că vă va permite accesul?
În ce privește recuperarea datoriilor în instanță, nu exista o procedură simplificată? Parcă se dăduse o ordonanță acum 2-3 ani... nu vă înțeleg, de ce pomeniți de legalizare, încuviințarea executării?
Debransarea pentru neplata debitelor se poate face si pe actualele reglementari si va reamintesc debransarile facute de furnizorul de gaz, electricitate, telefon....
Pentru apa este mai dificil deoarece la multe blocuri conductele trec din apartament in apartament pe verticala sau in unele cazuri si pe orizontala. Oprind apa prin opturarea conductei la etaju doi, pentru a nu-i furniza apa celui de la etajul 3, nu vor avea apa toti proprietarii pana la etajul 10 si/sau eventual si cei care sunt perete in perete cu aceste apartamente.
Cat priveste procedurile prin instante, sigur ca acestea dureaza. Lasand la oparte termenii folositi, @patrician, a avut noroc totusi ca a ajunl la executor in 9 luni.
In cazul apartamentului de care va povestea mai sus, acesta este debransat de cativa ani de la gaz, energie electrica, telefon, cablu... debransari facute de furnizori.
Pentru restantele catre asociatie, dupa ce in judecatorie a cerut termene peste termene (pentru studierea dosarului, pentru angajare aparare, pentru ca avocatul avea un proces in acea zi in alt oras, pentru a face expertiza contabila, contestarea expertizei si desemnarea altui expert, schimbare aparator..), am obtinut dupa 16 luni hotararea. Dar a facut recurs si-am mai pierdut inca 6 luni la Tribunal cu alte tertipuri (legale). Cand am ajuns la executor a facut mai multe demersuri de oprire a executarii. S-a suspendat temporar executarea. S-a reluat dupa alte hotarare pe care le-am obtinut. Chiar si dupa vanzare a facut contestatie la executare. Acum pe 23 februarie s-a judecat in Camera de consiliu a Tribunalului unde a trebuit sa argumentez si sa combat sustinerile avocatului angajat de restantier.
Astazi am ridicat Certificatul de grefa cu hotararea irevocabila de respingere a contestatiei la executare. Dar in 28 martie mai avem un termen pentru acelasi apartament... Poate o sa va mai spun atunci ce si cum..
@ adriantot: cred ca mai ieftin si mai rapid era daca incepea-ti o lucrare de separatie pe tot tronsonul, intr-o dupa amiaza era gata toata lucrarea din fondul de reparatii daca aveti.
Intr-o dupa amiaza nici macar desenul sau schita nu reuseste sa o faca un specialist dar sa faci o lucrare de separare a alimentarii cu apa.
Este un apartament cu 5 camere si cred ca va inchipuiti ca toate de pe verticala au cate 5 camere. Au fiecare cate 2 grupuri sanitare si cate o bucatarie, deci 3 coloane pe verticala. Din doua coloane, cea care trece prin bunatarie si una care trece printr-o baie, pleaca pe orizontala, la fiecare etaj, prin perete conducte pentru alimentarea altor 10 apartamente de la scara alaturata.
Aceste coloane de alimentare vin din subsol si trec prin trei nivele (demisol, parter si mezanin) unde sunt spatii cu alta destinatie (magazine, birouri, banca, judecatorie, arhive, agentie imobiliara, farmacie, asigurari...). Toate acestea se alimenteaza din aceleasi conducte care au tot felul de devieri printre peretii acestor spatii pana la etajul unu de unde merg drept pe verticala.
Inlocuirea, pe acelasi traseu a unei conducte de alimentare si a alteia de scurgere, pe un traseu asemanator a durat mai mult de o sapartamana, lucrare facuta cu firma de profil. Iar proprietarii in proportie de 90% au fost nemultumiti de deranj, de zgomot, pereti sparti, plansee sparte, apa oprita, racorduri noi in casa fiecaruia, lucru si noaptea pentru ca ziua nu erau unii acasa... Apoi a mai durat inca o sapatamana reparatia peretilor si readucerea cat de cat la forma initiala...
E un mic cosmar o asemenea lucrare, atat pentru proprietari cat si pentru conducerea asociatiei, si-am facut-o numai pentru ca era absolut necesar avand mai multe avarii pe acele coloane.
Nu stiam ca situatia pe teren este atat de complicata dar pentru ca aveti experienta ar trebui sa va descurcati voi intr-un fel. I-mi mentin parerea ca tot separatia trebuia facuta.:D
Oprire apa
DoruTudor
Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)