avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa-l dau jos pe administratorul de bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa-l dau jos pe administratorul de bloc?

Ca multa lume din tara asta, si eu am probleme cu administratorul de bloc. Din cauza restantelor acumulate de 2-3 apartamente din bloc (aprox. 180 mil. doar ei), in total restantele fiind de aprox. 600 mil. la un bloc cu 46 apartamente, cei buni platnici nu beneficiaza de apa calda, de ex. O buna parte din locatari, printre care si administratorul, si-au montat centrale termice si acest lucru nu ii mai deranjeaza.
Ma intreb daca este posibil sa il pot trimite in judecata pe administrator pentru faptul ca nu se implica in recuperarea datoriilor, cu toate ca in nenumarate randuri i-am si spus ce trebuie sa faca. Mentionez ca am incercat sa-l dau jos pe cale amiabila, dar nu am reusit din cauza mai multor vecini care considera ca am ceva personal cu administratorul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:29, 19 Octombrie 2014
cristi_munteanu a scris:
.. Mentionez ca am incercat sa-l dau jos pe cale amiabila, dar nu am reusit din cauza mai multor vecini care considera ca am ceva personal cu administratorul.

Daca administratorul este angajat in baza unui contract de munca este o situatie, daca este angajat in baza unei conventii civile va aflati in alta situatie.

Foarte probabil la angajare nu ati prevazut fisa postului si obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca administratorul...

Pentru situatia in care ati ajuns, nu este vinovat numai administratorul.
In opinia, mea administratorul are obligatia sa informeze comitetul si asociatia cu privire la proprietarii care nu si-au platit cotele timp de mai mult de 3 luni...

Pentru dvs. procedura este urmatoarea:
Ii trimiteti presedintelui asociatiei o scrisoare cu confirmare de primire in care ii solicitati sa va prezinte demersurile efectuate de catre comitet si, eventual de catre administrator, pentru recuperarea debitelor.de la restantieri.
In functie de raspunsul primit se alege pasul urmator.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
eliasav, utilizator
Am si yo o problema, a mea administratora a cumparat laptop de 4.000 lei , bani din fondul de rulment si fondul de reparatii, a ingradit ghena, suntem un bloc de 4 etaje.(asta se face de primarie), etc.....
Care este intrebarea?
Buna seara,

Ce pot face ca sa vad si eu contabilitatea pe care o tine presedindele si administratorul blocului?
Intreb deoarece sunt noua in bloc si ni s a oprit apa rece si calda din cauza a trei apartamente care au o restante destul de mari.
Administratorul este o persoana care imi lasa impresia ca si el este de vina situatie prezenta.Vreau sa vad ca a facut demersuri catre acele apartamente.In bloc toti vecinii se amana unul pe altu ca sa se ia initiativa.Cu toti sunt revoltati dar nu i vad sa faca ceva .Imi spun ca vor semna orice ca sa ma sustina in pasii urmatorii.
Nu cunosc foarte multe despre administrarea unui bloc.
De aceea va rog sa ma sfatuiti ce sa fac astfel incat sa pot face presiuni asupra administratorului si presedintelui.
Va multumesc!
In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari exista:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Intocmiti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei, eventual semnata de mai multi proprietari care va impartasesc punctul de vedere, in care cereti ceea ce va intereseaza pe dv. sa vedeti din documentele asociatiei si activitatea conducerii privind esalonarea restantelor la furnizori si demersurile facute pentru recuperarea debitelor restante de la proprietari.
Cererea o faceti in dublu exemplar, cereti sa vi se inregistreze la asociatiei, un exemplar il pastrati dv. si asteptati cel mult 30 zile ca sa vi se raspunda.

Alte discuții în legătură

Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)