avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari

poate sa-mi spuna si mie cineva daca la fondul rulment se se percepe taxa de penalizare? si cit este.....am platit intretinerea fara fond de rulment iar la urmatoarea lista de intretinere apar la restante cu suma de la fonsul de rulment si penalitati de 0,02.multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta-ionita , utilizator 11:59, 23 Martie 2011
Poate aceasta prevedere este mentionata in statutul asociatiei. Mai exista varianta ca din suma chitata sa retina fondul de rulment si au calculat penalitati la cheltuielile de intretinere. Vorbiti cu cei de la asociatie. Vedeti ca exista si o comisie de cenzori care verifica legalitatea actelor intocmite.
Cota la Fondul de rulment este o obligatie pecuniara a proprietarilor ca si cota de intretinere, ca si cota la Fondul de reparatii, deci se penalizeaza in acelasi mod.
chitanta este facuta pe cota de intretinere si la rubrica reprezentind specifica clar plata intre luna decembrie, fara a mentiona oprire fond rulment
Dar ati platit cota sau suma pusa pe lista ca fond de rulment? Sau ati achitat numai cota?
Dupa cum spuneti ati platit cheltuielile de intretinere si ati ramas restant cu fondul de rulment. Dar indiferent ce restante aveti, aceastea se penalizeaza chiar daca sunt cheltuieli de intretinere, chirii, reparatii sau fonduri.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment -asociatia de locatari Gabriela Tanase Gabriela Tanase Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Salarii asociatie de proprietari bureac62 bureac62 La Asociatia de proprietari sunt platiti din banii acestora presedintele,administratorul,cenzorul,contabilul,mecanicul si femeile de serviciu.Pe lista de ... (vezi toată discuția)