avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parinti decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parinti decedati

Buna ziua,
ma confrunt cu o problema. Parintii ei au decedat iar ue si fratele meu nu am dezbatut inca succesiunea. Marea noastra problema se refera la credite. Ce se intampla in situatia in care au ramas destul de multe credite de nevoi personale neacoperite, suntem obligati sa le platim noi?
Precizez ca doua din ele nu au asigurare de viata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 22 Mai 2008
Mostenirea inseamna activ si pasiv (bunuri si datorii). Fiecare mostenitor acceptant pur si simplu al mostenirii suporta pasivul in proportie cu cota succesorala (in cazul dat 50%-50%).
Atunci cand pasivul unei mosteniri e mai mare (risca sa fie mai mare) decat activul, mostenirea se accepta sub beneficiu de inventar (caz in care se raspunde pentru pasiv numai in limita activului, fara riscul pentru mostenitor de a raspunde cu proprile sale bunuri).
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2008
romascanu, moderator
Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar.Mergeti la notar in acest sens.
Altefel, opereaza confuziunea si daca pasivul mostenirii depaseste activul acesteia sunteti buni de plata si niciun avocat nu va scapa.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)