avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impunere concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impunere concediu fara plata

Buna seara.
As dori si eu o indrumare in o problema.
Lucrez de aproape un an ca operator casa schimb valutar. Acum cateva zile am fost sunat de sef si mi s-a spus sa scriu o cerere de concediu fara plata pentru perioada 1-31 Ianuarie 2011, perioada in care eu am fost la munca. Am refuzat sa scriu aceasta cerere iar acum seful refuza sa-mi mai acorde bonurile de masa pana ce nu intocmesc aceasta cerere. Azi 2 Martie 2011 am fost la ITM si-am cerut o copie dupa cartea de munca si din ce-am citit eu acolo nu apare nici un inscris legat de concediu fara plata in perioada de timp precizata mai sus.
Eu nu sunt de acord cu aceasta magarie din partea patronului si din acest motiv cer indrumare in aceasta problema delicata in care ma aflu.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Marius_B, utilizator
Cel mai recent răspuns: economul , utilizator 21:13, 5 Martie 2011
Este o practica nelegala a angajatorilor. Mergeti si depuneti sesizare la ITM.
Da, la asta ma gandisem si eu, totusi sunt sceptic in privinta sanselor de reusita. Patronul are si o relatie pe ici pe colo, iar eu fiind un simplu negru pe plantatie mi-e frica ca nu cumva tot eu sa ies cel sifonat.
Perioada 01.01.-31.01.2011 nu va mai apare in carnetul de munca ... de la 01.01.2011 carnetele de munca nu mai au valabilitate si nici nu se mai fac inscrieri in ele.

Prin urmare, trebuie verificat statul de plata pentru luna ianuarie ....
Am incercat azi sa vorbesc cu patronul despre acesta problema insa raspunsul lui a fost la fel de grosolan ca si pana acum: "Ori faci cerere de concediu fara plata ori faci cerere de demisie".
Eu nu vreau sa fac nici una din aceste cereri, stiu ca nu ma poate obliga insa asta nu face decat sa amane inevitabilul si anume concedierea mea.
Am cautat despre statele de plata pe internet si am citit despre renuntarea la carnetele de munca si trecerea pe evidenta electronica, insa nu am inteles unde pot verifica statele de plata.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Marius_B, utilizator
Incepand cu luna ianuarie 2011, statele de plata se pot verifica la angajator ... pentru anii din urma puteti depune o sesizare la ITM .

Alte discuții în legătură

Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit adrian_huned adrian_huned am o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine.de curand am demisionat de la o firma la care am lucrat si cand mi-am facut actele de demisie firma ma obligat ... (vezi toată discuția)
"traseism" intre firmele aceluiasi patron!!!!!! vasimarian13 vasimarian13 in concediu de odihna fiind,am parasit localitatea de domiciliu si primesc un mesaj de la colegii mei de munca,cum ca trebuie sa ma prezint la serviciu sa ... (vezi toată discuția)