avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

daca m-am angajat in acelasi timp cand a ramas sotia insarcinata,iar pana la nastere nu se implineste un an,pot sa platesc diferenta pana la un an si dupa care pot intra eu in concediu de crestere copil.(sa iau diferenta de un an si 8 luni ).astept raspuns. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 3 Martie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Prin urmare, nu aveti ce sa platiti din mana pentru a beneficia de indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug111/2010 danielaanghel danielaanghel Buna ziua! 1. Sotia este insarcinata(4 saptamani), este casnica si in ultimele 12 luni nu a realizat niciun venit, daca se angajeaza acum cateva luni pana va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie bebe CipiDana CipiDana Buna,am 6 luni lucrate si acum am ramas insarcinata,,,am sa ma incadrez sa iau bani pt cresterea copilului?ca unele pers spun ca da avand 6 luni lucrate si ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica poate sa-si plateasca singura contributia la stat in asa fel incat dupa 12 luni sa primeasca indemnizatia pentru ccc? preda2003 preda2003 Sotia mea a lucrat cu carte de munca pana in luna septembrie 2010 cand in urma unei restructurari a fost concediata. In luna decembrie 2010 a ramas ... (vezi toată discuția)