avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am vre-un drept de mostenire? (daca pot spune asa)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am vre-un drept de mostenire? (daca pot spune asa)

Am 29 ani sunt din Constanta si am serviciul stabil in Constanta
Am o matusa de 89 ani in Brasov care locuieste singura intr-o locuinta sociala de 9 luni de zile . Starea ei de sanatate nu este buna,poate merge prin casa dar in exterior trebuie insotita,uneori uita anumite chestii, si nu poate sa isi faca singura cumparaturi.
Eu sunt singura persoana care are grija de ea. In sensul ca :
1:am angajat 'la negru' o femeie sa o supravegheze ,sa ai faca de mancare, sa o spele;
2:cel putin o data pe luna ma duc la ea sa vad ce mai face , sa ii achit toate datoriile la intretinere ,curent ,etc
Mi-am facut o procura la un notar sa o pot reprezenta.

Gradul meu de rudenie cu ea : este sora bunicii mamei mele . Nu are copii si toate rudele ei au abandonat-o.

Problema este urmatoarea: Pot eu sa intru in posesia locuintei sociale, ca dupa o perioada de timp sa o pot cumpara?
Ce ma sfatuiti sa fac?

Mi-am facut un dosar pe care l-am depus la primarie cu :cererea de incadrare in spatiu
mi-am facut recent buletin de Brasov pe alta adresa decat a matusii

Mentionez faptul ca m-a crescut de la varsta de 3 ani si m-am atasat foarte mult de ea.

Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 18:13, 22 Mai 2008
Cred ca nu puteti obtine acea locuinta sociala. Daca tot ati depus cerere la primarie de ce nu consultati juristi acestei institutii. Inteleg ce urmariti de fapt. Asta insesmna sa va stabiliti cu locuinta si serviciul si familia in Brasov. Prea multe sacrificii. Dar daca va iubiti atit de mult matusa incercati si mutativa la ea. Astfel nu trebue sa mai platiti pe altcineva sa o ingrijeasca. Plus de asta cine stie intre timp poate se mai schimba legile si aveti noroc. CERT ESTE CA NU VETI DEVENI PROPRIETAR AL LOCUINTEI SOCIALE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijirea unei persoane in varsta colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! Sunt vecina unei doamne in varsta de 94 de ani, nu are copii, are o sora cu 2 copii care au mostenit prin testament de la sotul d-nei 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere ? Jessyaliy Jessyaliy . Nu imi permit un avocat. Am un teren unde am dus cativa caini salvați de pe strada si un labrador black Retriever . Terenul este format din 3 parcele si ... (vezi toată discuția)
Succesiune silvia ivan silvia ivan As dori, va rog, o parere la urmatorul subiect: matusa mea a murit acum 9 ani, in viata mai sunt o sora si un frate.Sora este cea care a avut grija de ea ... (vezi toată discuția)