avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si reangajare in alta parte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si reangajare in alta parte

Cum ma sfatuiti sa fac? Vreau sa imi dau demisia si imediat sa ma angajez in alta parte, si in perioada de preaviz sa lucrez in ambele locuri. Pot face contract de munca cu noul servici in timpul preavizului sau trebuie sa astept sa se termine preavizul si dupa aceea pot incheia un contract de munca?? Actualmente in contract am 8 h/zi. Mi-e sa nu imi mearga bine la al doilea servici si sa raman pe dinafara dupa aceea..... Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa fac cu actele??? In perioada preavizului imi pot revoca demisia in cazul in care nu imi merge bine la al doilea job???
Dupa ce va dati demisia trebuie sa lucrati in perioada de preaviz la aceeasi unitate de la care va dati demisia. Contractul de munca inceteaza cand inceteaza perioada de preaviz. Normal ca in aceeasi perioada nu puteti presta munca in doua locuri diferite.
Abia dupa ce inceteaza activitatea la primul loc de munca va puteti angaja in alta parte.
Din pacate, dupa ce va dati demisia si plecati din unitatea rspectiva nu o puteti revoca, daca la al doilea serviciu nu va va merge bine.
Puteti insa solicita reangajarea la vechiul loc de munca, daca angajatorul vamai dori sa va primeasca, daca postul mai e liber etc.
Interesati-va bine ce este la al dloilea serviciu si poate nu va mai dati demisia la primul, daca lucrurile nu par mai bune la al doilea. Este usor pentru un angajator sa promita ceva si, cand vine omul la el, sa uite si ca a promis.
In ziua de azi un loc de munca este greu de gasit, asa ca mai bine va ganditi bine , de 2 ori, inainte de a va da demisia.
AURORA CIOROBEA a scris:

Normal ca in aceeasi perioada nu puteti presta munca in doua locuri diferite.
Abia dupa ce inceteaza activitatea la primul loc de munca va puteti angaja in alta parte.

Unde scrie ca nu poti avea doua angajari simultane?
Codul muncii nu este restrictiv in acest sens, se refera numai la depasirea timpului normal de munca in cadrul unui singur contract, dar nu-ti interzice sa ai mai multe contracte in acelasi timp.
Angajarea o puteti face pe timpul preavizului, dar singura problema este ca nu prea vad cum v-ar mai primi inapoi fostul angajator de la care demisionati, daca nu va place noul servici.
Mai bine va sfatuiesc sa solicitati de la actualul loc de munca un concediu fara plata de 30 de zile, timp in care sa lucrati la noul job, astfel daca nu va convine, reveniti din CFS tot la vechiul loc.
Altfel, daca este bine aici, puteti sa va dati demisia cu respectarea acelui preaviz.
Recunosc ca mi-a scapat, mea culpa:sorry:.
Ceea ce vroiam sa spun este ca nu poti sa fii in preaviz la o firma, sa nu te duci sa lucrezi conform legii, dar sa lucrezi la alta firma.
Sigur ca pot exista concomitent mai multe contracte de munca, Totul e sa ne respactam obligatiile la fiecare, in functie de programul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa primirea si acceptarea unei alte oferte de job, mi-am dat dat demisia de la locul de munca iar noul post a fost restructurat; am ramas astfel fara job. cristinaaaa10 cristinaaaa10 Buna ziua, Am dat cateva interviuri la o alta firma decat cea la care lucrez acum si am fost anuntat ca am obtinut jobul. Dupa primirea ofertei scrise am ... (vezi toată discuția)
Preaviz dansava dansava am fost dat in preaviz de firma unde am lucrat ,si inceta preavizul dupa 20 zile ,asa stiu eu ca e normal sa-mi dea preaviz si cu un salariu conpensator ,cat ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)