avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Permisiune vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Permisiune vizita

Va solicit un sfat in privinta fetitei mele din casnicia anterioara. Am dreptul la vizita doua weekenduri pe luna, zece zile din concediul meu de odihna, precum si a doua zi dupa sarbatorile de paste si de craciun. De aproape o luna nu mi-am mai vazut fetita, mama ei pretextand diverse motive de a nu mi-o da. Nici vizitele de sarbatori nu le-am efectuat de cinci ani de la divort, fosta sotie sustinand mereu ca este plecata din bucuresti. Am acceptat acest lucru intelegand si gandindu-ma si la cea mica care beneficiaza in acest sens de o iesire, de aer curat. Nu vreau sa intelegeti ca nu am posibilitati si eu nu-i pot oferi, numai ca nu sunt lasat. Ultima data fosta sotie amintindu-mi ca nu am dreptul la nimic altceva decat la vizita. M-am cam saturat si vreau sa actionez intr-un fel. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alemate1974 , utilizator 11:02, 3 Martie 2011
Parintele divortat caruia nu i se incredinteaza minorul, pastreaza potrivit art.43 al.3 c.fam. , dreptul de a veghea la cresterea si educarea minorului , precum si dreptul de a avea legaturi personale cu acesta.
Daca mama va ingradeste in mod repetat dreptul stabilit prin hotararea judecatoreasca, aveti posibilitatea sa formulati impotriva acesteia, plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al.2 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, plangere pe care trebuie sa o depuneti la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila formulata de catre dvs., iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Plangerea trebuie dovedita cu inscrisuri si martori.
Va multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua, am o intrebare :am un baiat de 9 ani si dupa divort ia fost incredintat mamei lui si eu am dreptul la vizita in fiecare duminica de la ora 09.00 la ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)