avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere patrimoniala

Buna ziua,

Sunt acuzat de catre fostul meu angajator ca mi-am insusit anumite sume de bani cuvenite firmei. Am fost dat in judecata de catre firma pentru raspundere patrimoniala. Eu am predat banii, dar nu mi s-a dat nici un inscris pentru ei. Este adevarat ca nu pot demonstra in instanta ca am predat banii decat cu inscrisuri ? Am vreo sansa sa demonstrez cu martori ca am predat bANII ? Sau se poate dovedi exlusiv cu inscrisuri ? 5 avocati diferiti au avut ambele opinii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 3 Martie 2011
Da ceea ce este inscris pe bonurile caselor de marcat a fost introdus in contabilitate pentru ca firma este micro si stiu ca plateste la stat un procent din ce este pe casa de marcat, deci este obligata din oficiu sa declare sumele. Dar asta nu dovedeste cu nimic ca eu am predat banii catre firma, ci doar ca firma a declarat banii catre stat, asa cum este de fapt obligata sa faca.
marydumitrescu a scris:
Intrucat nu exista niciun inscris proba cu martori nu va administrata "in contra a sau peste ceea ce cuprinde actul" astfel ca proba este admisibila.

Deci pot administra proba cu martori deoarece firma nu are inscrisuri care sa ateste ca nu am predat banii ? Ei vin cu bonurile casei de marcat si demonstreaza ca eu am incasat banii, iar eu trebuie sa combat bonurile cu martori. Se pune ?
Da, exact cum spuneam nu exista inscrisuri care sa faca dovada remiterii sumeni de bani catre firma. Exista inscrisuri care fac dovada ca i-ati incasat, dar am inteles ca nu contestati acest aspect (nici nu aveati cum). Insa dumneavoastra faceti proba cu martori pe aspectul predarii sumelor de bani.
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Clement, nu am reusit sa inteleg ce ati vrut sa spuneti : pot proba predarea banilor cu martori sau nu ?

Alte discuții în legătură

Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Ajutoor! am nevoie de un sfat urgent. sotul meu poate fi acuzat de delapidare? angela.o angela.o Am observat ca in acest forum, oamenii simpli pot obtine sfaturi utile si imi incerc si eu norocul daca cineva cu cunostinte in domeniu este dispus sa ma ajute ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog frumos sa mă ajutați cu o chestiune. am ... User 123321 User 123321 Buna seara. Va rog frumos sa mă ajutați cu o chestiune. Am lucrat la compania de livrări Cargus. La final de zi ,numaram banii si ii bagam intr un plic pe ... (vezi toată discuția)