avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratora

Buna Ziua,

Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind de Buna credinta am intrebat la administratie daca este nevoie ca cineva sa imi inspecteze casa. Raspunsul a fost negativ.
Presedinta de bloc a intrat in apartament ptr citirea apometrelor. Un reprezentant al firmei ce administreaza repartitoarele a facut deja o citire in apartament.
Luna trecuta administratora mi-a zis ca vrea sa verifice citirea repartitoarelor. Imediat ce le-a vazut a inceput sa ma acuze de furt pentru ca acestea nu aveau sigiliu. Mentionez ca nimeni nu m-a atentionat despre acest aspect.
Luna aceasta am avut surpriza neplacuta sa vad la afisier suma de 250 ron la caldura pentru ianuarie. Cam de 4 ori mai mult decat am platit in decembrie.
Am contactat Firma care imi trimite centralizatorul pe caldura, care, mi-a spus ca nu a inregistrat consumul dat de mine ci pe cel dat de administratora.
Ce pot sa fac in aceste conditii?

Multumesc!
Dana
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:49, 18 Martie 2011
Chiar am sa va rog sa reveniti dupa ce va sigileaza repartitoarele, sa ne spuneti si noua cum fac(!?)
In trei blocuri pe care le stiu foarte bine aceasta sigilare nu exista.....!

Mai invatam!
Acum depinde de modelul de repartitor care exista in bloc.
La noi sunt repartitoare cu doi senzori montate in anul 2004 de catre firma T... si au aplicat sigiliu, un actipild cu numele firmei, aplicat peste un surub de plasic, aflat pe jumatatea inferioara a aparatului si care s-ar putea desface.
Posibil ca la repartitoarele mai noi sa fie un sistem modular si sa nu mai aiba unde sa puna sigiliu.

Revenind la subiect, daca nu v-a considerat fara repartitoare si v-a pus unitati mai multe decat a aratat repartitorul, puteti incerca sa solicitati recalculare in luna urmatoare.
Pe scara noastra am vazut la un vecin un repartitor pus pe caloriferul de la bucatarie care era fixat cu ajutorul unei tije iar pe deasupra avea lipit o banda de hartie care se prelungea intr-o parte si in cealalta pe calorifer. Banda era rupta intr-o parte dar spunea acesta ca nu conteaza.El spunea ca asta este sigilirea.:">
sigilatul de repartitoare:
-foaie de hartie lipita peste calorifer si repartitor cu stampila.
-pe hartie a fost trecuta si seria repartitorului

Cam atat!
:happy: :rtfm:
Asta-i sigilare? Si nu mai cureti caloriferul? Lipiciul ala sta acolo tot sezonul? Nu se usuca si cade foaia de hartie? Sau de cum sta sa cada se anunta administratora?
Ma rog, unii romani sunt inventivi cand e vorba de penibil!

Unde naiba scrie de acest mod de sigilare si unde se penalizeaza faptul ca-ti cade foaia de hartie de pe calorifer?

Sunteti victima unui penibil mod de organizare in bloc. Mai asteptati-va si la alte ispravi d-astea! :hm:

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului vali m vali m Buna ziua, Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)