avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratora

Buna Ziua,

Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind de Buna credinta am intrebat la administratie daca este nevoie ca cineva sa imi inspecteze casa. Raspunsul a fost negativ.
Presedinta de bloc a intrat in apartament ptr citirea apometrelor. Un reprezentant al firmei ce administreaza repartitoarele a facut deja o citire in apartament.
Luna trecuta administratora mi-a zis ca vrea sa verifice citirea repartitoarelor. Imediat ce le-a vazut a inceput sa ma acuze de furt pentru ca acestea nu aveau sigiliu. Mentionez ca nimeni nu m-a atentionat despre acest aspect.
Luna aceasta am avut surpriza neplacuta sa vad la afisier suma de 250 ron la caldura pentru ianuarie. Cam de 4 ori mai mult decat am platit in decembrie.
Am contactat Firma care imi trimite centralizatorul pe caldura, care, mi-a spus ca nu a inregistrat consumul dat de mine ci pe cel dat de administratora.
Ce pot sa fac in aceste conditii?

Multumesc!
Dana
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:49, 18 Martie 2011
@ elga50 : Pai daca stiti Dvs. mai multe de ce nu ne spune-ti si noua?.:(:O:">:D
Unde am spus ca stiu ceva despre sigilare?
Ba dimpotriva, am spus ca la trei blocuri pe care le cunosc foarte bine repartitoarele nu se sigileaza deloc.

:offtopic:Va rog sa nu-mi rastalmaciti vorbele.
Povestea nu se termina aici....Le-am aratat sigiliul administratorei si presedintei de bloc dar...
Astia de la firma E...o, mi-au trecut la sugestia administratorei, un costum de 10 ori mai mare decat ce am inregistrat eu incepand cu octombrie. In sufragerie eveam 38 si ei au trecut 300. Asta, in conditiile un care, proprietarul precedent a avut 300 pe tot anul trecut.
Eu cu cine ma cert acum? #-o
E clar ca nu au calculat pausal-ul.
Sa depun plangere la protectia consumatorului? Ma ajuta?
La protectia consumatorului ....va puteti adresa numai daca firma care calculeaza caldura nu intelege sa refaca calculele conform cu indecsii pe care ii arata repartitoarele.
In afara de asta firma nu poate lua in calcul cererea administratorei in legatura cu toata povestea legata de sigilii intrucat o asemenea sigilare nu este prevazuta nicaieri.
Parerea mea este sa luati legatura cu firma de calcul si sa vedeti ce puteti rezolva cu ei, altfel puteti sa reclamati la ANPC. Nu va asteptati la rezultate spectaculoase!

Eu zic sa nu lasati lucrurile asa ...pentru ca e clar un abuz al administratorei.
Din prima postare spuneti ca totusi un reprezentant al firmei a facut o lecturare a repartitoarelor, dar nu realizez cand, inainte sau dupa marea descoperire?
Apoi, daca dvs. ati cumparat ap. de la un alt proprietar - probabil ca acesta avea incheiat un contract de prestari de servicii cu firma respectiva, nu era normal ca administratora sa va sfatuiasca sa luati legatura cu firma pentru a incheia dvs. un asemenea contract - atunci cand v-ati mutat in bloc si ati solicitat sa verifice ap. (probabil indecsi repartitoare, apometre, ma rog, chestii dintr-astea cum se mai face)?
Zic si eu la fel ca ceilalti, ce-a fost a fost, incercati ca macarde acum incolo sa nu mai patiti la fel. Apropo's, apometrele de AR, AC sunt sigilate, sunt in termen cu verificarile metrologice?

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului vali m vali m Buna ziua, Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de costuri pentru caldura katrin katrin Au fost montate repartitoare pentru caldura pentru toate apartamentele sau spatiile cu alta destinatie inca de la construirea condominiului. Este normal ca ... (vezi toată discuția)