avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa a II a de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa a II a de munca

Buna ziua,

Un fost salariat solicita o adeverinta pentru grupa a II a de munca, insa acesta nu a fost nominalizat pe tabele prin care au fost emise deciziile de la acea vreme. vreme.
I s-a dat un raspuns ca nu figureaza ca ar fi lucrat in grupa a II de munca, insa el invoca ca institutia poate sa ii elibereze adeverinta prin care i se recunoaste grupa a II a de munca doar pe baza pontajelor lunare. Mentioneaz ca grupa a II de munca nu a fost trecuta in carnetul de munca.
Noi cum ii eliberam adeverinta?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: moniky , utilizator 19:40, 5 Februarie 2012
Din evidentele dvs stiti locul de munca si functia persoanei respective
Daca Locul de munca sau Functia se regasesc in actele normative de la acea vreme si au fost considerate a fi incadrate in Grupa II de munca, ii puteti elibera adeverinta.
Daca activitatea fostului salariat a continuat si dupa data de 01.04.1992, atunci puteti verifica daca unitatea a achitat CAS aferent grupei II
~ Conținut șters la cerere ~
teo09 a scris:
Un fost salariat solicita o adeverinta pentru grupa a II a de munca, insa acesta nu a fost nominalizat pe tabele prin care au fost emise deciziile de la acea vreme. (...) Noi cum ii eliberam adeverinta?

Nu ii eliberati. Daca nu a fost nominalizat, asa cum prevede Ordinul nr. 50/1990, inseamna ca nu a lucrat in grupa II de munca. Emiterea unei adeverinte care atesta ca ar fi lucrat in grupa II este o ilegalitate.
Am si eu o intrebare..Daca unei persoane nu i s-a platit Cas-ul pt. grupa a II-a de munca,poate plati acum pt. anii din urma?
Despre ce perioada este vorba ? ...

Alte discuții în legătură

Contributii cas pentru grupa ii-a de munca spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa ma lamureasca asupra contributiei la CAS pe care trebuia sa o plateasca angajatorul, pentru grupa II-a de munca ? Mai explicit : ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)
Acordarea grupei a ii a de munca marcu_elena2000 marcu_elena2000 M-am lovit de urmatoarea situatie:o persoana care a lucrat ca laborant chimist intr-o intreprindere unde s-a acordat grupa aIIa de munca ,in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)