avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - cim perioada de proba
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - cim perioada de proba

daca sunt in somaj si semnez un cim de proba 3 luniimi suspenda somajul?Va rog sa imi dati un sfat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 3 Martie 2011
1. Perioada de proba nu este o perioada separata de CIM, ea face parte din CIM, este prevazuta in acesta.
2. Daca semnati in CIM pe perioada nedeterminata atunci va inceteaza indemnizatia de somaj.
3. Ar fi mai bine sa incheiati un CIM pe perioada determinata (sub 12 luni). In acest caz se suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea de drept a CIM (art.56j din Codul muncii).
4. Daca CIM pe perioada determinata il transformati in CIM pe perioada nedeterminata atunci va inceta si indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea in acelasi timp si calitatea de angajat si cea de somer? radu florian radu florian De la 23.12.2010 m-am inregistrat ca somer. Sunt inginer am 53 de ani si am gasit insfarsit un angajator ineresat de serviciile mele de la 01.06.2011, dar in ... (vezi toată discuția)
Somaj - perioada de proba il suspenda? Aureliaaa Aureliaaa Daca esti in somaj si iti gasesti un loc de munca,iar angajatorul doreste o perioada de proba cu contract pe o luna.Somajul se suspenda? (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia din nou de somaj salmirox salmirox Peste 3 luni ies din somaj . Care este perioada minima de reangajare ca sa pot beneficia de o alta perioada de somaj.Am 22 de ani de munca neintrerupta , acum ... (vezi toată discuția)