avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul este la mine.

Buna ziua,
Am o mare intrebare, sunt divortat :((, copilul este incredintat mamei iar eu platesc pensie alimentara. Pe copil il pot lua la mine 2 weekend-uri pe luna si 3 saptamani in una din lunile de vacanta :D. Ce sanse am sa fiu absolvit de plata pensiei alimentare atunci cand am copilul la mine in vacanta, nu vad de ce as plati pentru crestere si educare daca copilul este in ingrijirea mea. Inteleg ca pentru asta sunt nevoit sa deschid un nou proces, care sunt sansele?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi da un raspuns!
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Tommy D, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:53, 20 Decembrie 2011
nu vad de ce v-ar scuti instanta pt o luna de plata in conditiile in care la dvs sta copilul 3 saptamani pe an. nicio sansa. mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa. nu cred sa aveti vreo sansa
Daca mama copilului nu a acordat niciodata haine de schimb atunci cand am luat copilul la mine nu vad de ce as plati pentru luna respectiva. Corect ar fi fost sa primesc absolut tot ce este necesar pentru copil in perioada cat este la mine, si in week-end si in luna de vacanta. Eu nu am cerut sa se calculeze si zilele cat sta la mine in fiecare luna, doar luna de vacanta.
Pentru gi_jane2, eu m-am luptat pentru copil si voi lupta in continuare pentru custodia lui dar nu vreau sa se profite de pe urma mea, nu vreau sa-i platesc mamei niste bani pentru folosul ei personal. Haine, dulcuri, mancare si jucarii plus multe altele pe care le-am cuparat le-am trimis tot la copil, nu vreau sa se mai profite de mine.
Un alt raspuns, va rog!
Pensia de intretinere in favoarea minorului este o obligatie lunara ,ce se stabileste in sarcina parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul.
Aceasta obligatie va revine chiar daca aveti stabilit un drept de vizita cu luarea minorului 3 saptamani in vacanta de vara a acestuia.
Nu exista un temei de drept pentru ceea ce solicitati dvs., deci nici sanse.
Totusi exista si dreptate pentru barbatii care au copii??? :worthy: Peste tot aud acelasi discurs, mamele au dreptul, mamele au intaietate, dar ce, l-au facut de unele singure? :hammer: Nu vreau sa se mai abuzeze de barbati, nu vrem sa se mai profite de noi. Sa plateasca si ele pensie alimentara atunci cand copilul este la noi. De ce sa incaseze bani daca nu au grija de copil in aceea luna? Ele bine mersi stau linistite in CO fara griji :dance3: De ce sa platesc si pensie alimentara si sa asigur absolut tot pentru copil, inclusiv haine, incaltaminte, medicamente, alimente? :-/ Unde este dreptatea d-lor avocati? #-o Pentru ce ati tocit bancile facultatilor??? Vreau un raspuns concret la aceasta intrebare!
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
Tommy D, utilizator
Tommy D, eu am o situatie cam asemanatoare, eu am copiii 2 saptamani in vacanta de vara si merg cu ele in fiecare zi la ocna sibiului, lucru care ma costa foarte mult, sunt 40 km zilnic.... Si daca ii cer macar pampers pentru cea mica, spune ca sunt in grija mea si sa cumpar.

Ai dreptate perfecta mamele sunt supreme in cazuri de divort cu minori (ma refer din punct de vedere al legii si mentalitatii romanesti). Eu personal as echivala cu perioada cand erau negri si albi (negrii=tatii; albii=mamele)
Dar asta este, si eu o sa ma zbat pentru custodie cand vor face 10 ani, ca sa spuna copiii cu cine vor sa stea, dar pana atunci...

Ca raspuns pentru tine, nu incerca legal nimic ca nu-ti va merge.
Oricum am si eu un topic poate ma poate ajuta cineva cu sfaturi: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)