avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie unei hotarari definitive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie unei hotarari definitive

O hotarare definitiva de sistare a starii de indiviziune care contine si o obligatie de plata a unei sulte este supusa unui termen de prescriptie extinctiva?
Cel mai recent răspuns: claudiatk , utilizator 10:24, 4 Martie 2011
Da, in ceea ce priveste sulta.
3 ani de la scadenta, iar daca nu exista un termen stipulat in hot, 3 ani de cand e definitiva
Pentru a intrerupe termenul de prescriptie ce ar trebui sa fac? trbuie sa ma adresez din nou instantei sau e suficient sa formulez o somatie de plata? Trebuie transmisa prin executor?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata, notificare mihaiiovan mihaiiovan Buna ziua va rog sa-mi comunicati si mie , conform legislatiei in vigoare, o somatie de plata trimisa unui client(societate) trebuie trimisa doar cu ... (vezi toată discuția)
Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)