avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Costuri plangere contraventionala - neacordare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Costuri plangere contraventionala - neacordare prioritate

Saptamana trecuta lui sotului i s-a luat carnetul pe nedrept.
La o trecere de pietoni a acordat prioritate pietonilor fiind pe banda a 3 –a . Dupa ce au trecut toti a dat sa plece si a observat o pietoana fugind spre trecere, astfel ca a oprit din nou numai ca acum era deja pe trecere cu masina. Pietoana a ales sa ocoleasca masina prin spate.
Cativa metri mai incolo a fost oprit de un politist care i-a luat carnetul pentru neacordare de prioritate.
Nu a semnat procesul verbal ci a trecut obiectii pe procesul verbal: relatand povestea de mai sus.
Nu ne-am facut griji crezand ca depune contestatie si se va vedea pe filmare tot incidentul.
Am inteles ca de fapt vom pierde contestatia pentru ca la tribunal se trimite numai poza- in care era deja pe trecere- si nu toata filmarea.
Seful i-a propus sa ii dea 200 Euro unei cunostinte a lui care sa ii rezolve contestatia.
Va rog sa ma ajutati daca se poate in aceasta procedura cu niste lamuriri:
1. Ar putea sa depuna contestatie si sa recuperze carnetul fara a apela la un avocat?
2. Daca apelem la un avocat pentru aceasta contestatie care ar fi costul mediu pentru procedura.

Va multumesc,
Camelia

Cel mai recent răspuns: camelia_mihai , utilizator 15:13, 3 Martie 2011
Buna ziua !
Puteti foarte bine sa faceti si dvs. o actiune ( in termen ) pe care sa o depuneti la instanta ... modele gasiti destule pe net .... in legatura cu sansele de reusita insa sunt rezervat ( chiar daca va angajati aparator) ....
plangere contraventionala impotriva pv la judecat unde scrie in pv. 1 leu tx timbru judiciar platit la cec in cont judecat. +tb judiciar 0,15 lei de la of ic postal, cerere certificat de grefa 0,5 lei de la xerox, depus cererea la registrat, ridicat certificat grefa, dus la pol, restituit permis pina la hot def si irevoc. daca este ptr 1 luna nu merita, doar daca aveti timp de alergatura si nervi de otel. daca pierde se da permisul inapoi in 15 zile la pol. daca nu il restituie, bonus 1 luna peste termenul din pv. daca a fost inregistrat sa ceara proba in instanta. o mai lungeste, 2-3 luni, depinde de termenul de judecata. un avocat cere minim 100 eu reprezentarea si nu esti sigur daca vei cistiga. daca a avut martori e bine de scris in plingere, daca e ruda pina in grad 4 de afini nu se ia in considerare. succes.
Multumesc foarte frumos pentru raspuns si pentru promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis Valysad Valysad Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile deoarece cică nu am acordat prioritate de trecere unei pers. aflate pe trecerea de pietoni...am fost ... (vezi toată discuția)
Contravenție auto Seriosu Seriosu Februarie 2011 pv presupusa neacordarea prioritate pietoni. Actiune in justitie cu fotografii. Pina la prima înfățișare se traseaza trecere pietoni de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere pentru neacordare prioritate la trecere de pietoni must must am si eu o nelamurile am plecat intr-o seara din popesti-leodeni spre sos oltenitei. cand am facut dreapta sa intru pe sos oltenitei imediat dupa curba este o ... (vezi toată discuția)