avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator de bloc

fac parte dintr-o comunitate mica, mai exact un orasel de provincie. de curand s-au infiintat administratiile de locatari sau proprietari. am o nelamurire: este musai sa ne constituim in asociatii? majoritatea vecinilor mei nu doresc acest lucru, dorim sa ne gospodarim singuri ca si pana acum. ma puteti ajuta cu informatii si trimiteri la legile respective?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:26, 3 Martie 2011
Organizarea in asociatie de proprietari este obligatorie si se face in conformitate cu Legea 230/2007 si cu HG 1588/2007. Textele acestora le gasiti in primul topic din sectiunea Asociatii de proprietari/locatari, Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
www.avocatnet.ro/content/for...

Rostul asociatiei de proprietari este administrarea in termeni legali a proprietatii comune pe care o stapanesc in devalmasie proprietarii dintr-un bloc.

Puteti sa va gospodariti si singuri, fara a va constitui in asociatie de proprietari, dar cum veti face contractele cu furnizorii? Trebuie sa fiti persoana juridica si asta se obtine numai in urma procesului de infiintare a asociatiei de proprietari.
Poate acum va impacati bine intre dv., vecinii, dar in viitor poate veni intre dv. o persoana care sa conteste, sa tulbure cutumele proprietarilor. Cine si cum il va pune la punct pe intrusul nabadaios? Poate veni cineva care nu va plati intretinerea? Cum il veti actiona in judecata, pentru ca la judecatorie trebuie sa se prezinte reprezentantul oficial al proprietarilor, dar daca nu exista asociatie, acesta nu exista......
Mai asteptati si alte pareri! :)
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
elga50, moderator
multumesc pt raspuns!!! la noi, asociatia, s-ar ocupa doar cu citirea apometrelor, in relatiile cu furnizorii! altceva nu avem! de aceea am pus acea intrebare, crezand ca ne vom putea ocupa noi sau unul dintre noi, fara sa ne constituim in asociatie!
:offtopic:
Stiti, este o vorba populara " Cand te peticesti....mai mult te rupi!"
Luati-va o haina noua (asociatie de proprietari), va costa un pic mai mult, dar sunteti in rand cu lumea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apa andrale andrale o persoana locuieste intr-un bloc unde nu exista asociatie de proprietari. Furnizorul de apa spune ca suntem obligati sa ne constituim in asociatie sau sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari IonutV21 IonutV21 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor quiras quiras Avem situatia urmatoare: -locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala ... (vezi toată discuția)