buna ziua as dori sa ma ajutati sunt asociat cu 50 la suta intr-o firma in care suntem 2 asociati cu 1 singur administratorcare este asociata mea firma nu mai are punct de lucru deoarece s-a inchis unde am avut inchiriat mentionez ca firma are pierdere si datorii la furnizori am cautat alt punct de lucru pt inchiriere dar asociata nu a vrut deoarece unde am gasit ea mai are 2 inchiriate mentionez ce am fost angajata afirmei muncind numai eu :( asociata a avut cartea de muncatrecuta aici si telefoanele mobile pe care eu i leam platit aproape 4 ani ea are alta firma avind profit nu a interesat-o firma pe care o avem decit sa ii platesc impozitele a facut totul ca sa nu se dezvolte firma nu m-a lasat sa vind produse care ar fi ajutat actuala firma sa se dezvolte si-a luat angajamentul verbal ca va plati ea datoriile si va ramine cu firma eu i-am propus deoarece sunt f stresata mentionez ca nu am din ce trai eu m-am angajat in alta parte acum administratora doreste sa cedeze firma cuiva si spune ca trebuie sa semnez ce ar trebui eu sa semnez ? eu nu am actele originale nu am stampile nimic sediul este trecut la mine acasa dati-mi un sfat va rog:(
Daca doriti sa iesiti din asociere, trebuie sa va adresati tribunalului de la sediul societatii cu o cerere prin care sa solicitati retragerea din societate. Daca nu aveti documentele societatii puteti solicita informatii de la Oficiul Registrului Comertului sau chiar copii ale acestora.
Daca doriti sa iesiti din asociere, trebuie sa va adresati Tribunalului in raza careia societatiea isi are sediul cu o cerere prin care sa solicitati retragerea din societate. Aceasta este o varianta. Mai puteti cesiona partile sociale asociatului prin notar , dar trebuie sa duceti actul la ORC pentru a efectua modificarile de riguare .
Daca societatea are datorii in suma de cel putin 10.000 lei puteti solicita printro cerere adresata Tribunalului in raza careia societatea este arondata deschiderea procedurii insolventei. In acest fel puteti sa va rezolvati problema datoriei, adica sa nu o acoperiti doar dvs. ci si asociatul, functie de caz. MULT SUCCES
Iesirea din societate se poate face fie prin cesionare de actiuni catre celalalt asociat sau catre un tert, fie prin hotarare judecatoreasca, in primul caz cel caruia ii cesionati trebuie sa isi asume atat activul cat si pasivul societatii, adica atat pierderile cat si profitul in caz contrar sunteti raspunzator atat pentru pierderi cat si pentru profit in procentul dat de numarul de parti sociale pe care le aveti.
Iesire din firma
Elena05
Buna ziua! Sunt asociat si administrator 50% la o firma, dar avand si alt servici inca nu m/am dus la acea firma. Nu am beneficiat de absolut nimic si nici nu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale
luminel
O societate comerciala are 2 asociati fiecare avand 50-50%. Datorita unor probleme finaniare, unul dintre asociati doreste sa cesioneze partile sale sociale. ... (vezi toată discuția)