avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA transfer proprietate apartament de pe SC pe PF
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

transfer proprietate apartament de pe SC pe PF

In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut resurse financiare suficiente pentru a achizitiona imobilul pe PF (TVA-ul de cca. 13.000 euro). Imobilul a trecut in patrimoniul firmei in 2006, dar contractul autentic notarial s-a semnat in vara lui 2008. Firma nu a avut activitate producatoare de venituri, am credit-o cu suma integrala necesara achizitionarii, a depus declaratiile si bilanturile legale la finante, a platit anual 2000 de lei impozit pe cladire, plus de un an imp. forfetar.

As vrea sa inchid firma sau in cel mai rau caz sa suspend activitatea ei si sa scot apartamentul din patrimoniul firmei. Ce implicatii are aceasta asupra TVA-ului de plata si impozitului pe profit. Cum s-ar putea face asta cu miscari legale sau la adapostul legii? Unii imi sugereaza varianta restituirii in natura a creditarii firmei, suma cu care s-a cumparat apartamentul (cca. 230.000 RON). Procedeul sugerat de catre ei , se numeste dare in plata. Eu cred ca la aceasta dare in plata ar trebui sa ajustez TVA-ul. Nu? O alta varianta sugerata ar fi lichidarea firmei din proprie initiativa cu acelasi efect, restituirea creditarii firmei in natura. Care este solutia cea mai putin complicata si cea mai curata? Nu vreau sa am probleme elgale pe viitor.
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 21:38, 22 Iulie 2011
ptr. dl Jester-am si eu o situatie asemanatoare si va rog daca aveti art. din Codul fiscal sau ord. 3055/2009,unde valoarea ramasa neamortizata a mijlocului fix cedat reprezinta cheltuiala deductibila. Am citit, dar imi scapa acum . multumesc
Ordin nr. 576/2004 pentru aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2 din 7 aprilie 2004
În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării sau cedării unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenţă între valoarea fiscală de intrare a acestora şi amortizarea fiscală, după caz, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

mi-am permis sa raspuns eu in numele prietenului meu jester :)
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Tva ptr.case cicidaniela cicidaniela De mult timp incerc la div specialisti sa primesc raspunsul ptr.urmat problema: In 2007(dupa aderare) un cetatean german infiinteaza o firma - activitate ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism achizitionat din ue Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania. S-a utilizat taxare inversa ... (vezi toată discuția)