avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

Buna ziua! Pe numele parintilor mei am facut acum 8 ani un imprumut la banca prin care am achizitionat un apartament. Toate ratele au fost platite de mine, chiar daca pe extrase mai apare si numele mamei mele. Anul acesta am achitat integral imprumutul si as vrea sa trec apartamentul pe numele meu.Am vrea sa facem acest lucru prin donatie, pt. a evita anumite cheltuieli , dar am inteles ca poate fi atacata mai tarziu(mai am 2 frati) si in cazul in care as vrea sa fac un imprumut la banca aceasta nu ar primi ca garantie apartamentul dobandit prin donatie.Care ar fi cel mai recomandat mod de a trece acest imobil pe numele meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 20:20, 3 Martie 2011
Pentru a evita ulterioare complicatii,doar contract de vanzare cumparare incheiat intre parinti si dvs.
va indic, fara nici o rezerva, sa incheiati un contract de v/c.In acest mod, veti evita pe viitor orice surpriza.donatia poate fi relativ mai usor revocata/anulata.mai mult, donatia va suferi oricum o reductiune( fiind dvs si fratii mostenitori rezervatari de rang I).
chiar daca este putin mai scump, acest demers este cel mai sigur
cu respect, av zagrean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitori colaterali camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie, fratii, surorile si nepotii de la frati in ce categorie de mostenitori se regasesc? Si de exemplu, in cazul unei donatii din ... (vezi toată discuția)