avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa semnez sau nu acordul cu fratele meu???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa semnez sau nu acordul cu fratele meu???

Buna ziua,

Am numai nevoie sa-mi confirmati sau sa-mi infirmati ceva:
Impart cu fratele meu o casa ( vai de mama ei), wc comun cu alti vecini in curte etc.
Casa este de la Icral, suntem co-proprietari.
Eu am o camera, fratele meu are o alta camera. El foloseste pe deasupra si bucataria si pivnita. Eu nu am nevoie decat foarte rar de bucatarie, dar m-as putea lipsi.
Vrem sa achitam casa la Icral si am cazut de comun acord cu fratele ca el sa plateasca o rata mai mare decat a mea, dat fiind faptul ca are in folosinta mai multi metri decat mine ( bucataria+pivnita).
Cu toate astea, imi cere sa semnez o hartie prin care sa se dovedeasca ca el plateste mai mult, ca achita taxe mai mari, impozite etc.
Parerea mea este ca aici va interveni uzucapiunea si voi pierde de drept bucataria si pivnita. Locuinta nu este cine stie ce, dar poate candva ne vom decide sa vindem si sa facem ceva cu banii. Automat, daca pierd legal bucataria si pivnita , imi va reveni o suma mai mica.
Sa semnez sau nu documentul? Pierd dreptul asupra celorlalti metri pe care as putea sa ii folosesc?

Multumesc!

Cu stima,
Vlad George
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: George_Vlad , utilizator 16:48, 23 Mai 2008
Ati postat aceeasi intrebare in 5 topicuri diferite, ceea ce incalca regulamentul de postare, la fel ca si scrisul numai cu bold. Va recomand sa il cititi macar acum, data viitoare veti fi sanctionat!

www.avocatnet.ro/content/tag...
Daca sunteti coproprietari nu uzucapeaza nimeni asa cum ati descris situatia.
Trebuie sa vada un avocat actele respective.
Imi cer scuze! Nu am mai intrat de ceva timp pe forum... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Completare la aceeași articol postat. am uitat sa detaliez situația ... ApetreiB ApetreiB Completare la aceeași articol postat. Am uitat sa detaliez situația pivniței . Va rog frumos un răspuns. Sunt proprietarul unui apartament la o casă cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani lazar_daniel lazar_daniel Buna ziua, Eu si sora mea ne aflam in situatia de a initia un proces de uzucapiune si as dori un sfat. Bunica mea (din partea mamei) a cumparat prin ... (vezi toată discuția)