avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto fara victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto fara victime

Buna seara!
am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva in legatura cu un accident rutier...
am lovit cu masina un parapet producand avarii autoturizmului meu si parapetului metalic...accidentul a avut loc pe un drum national si nu am constatare de la politie..in cazul asta asigurarea imi suporta daunele masini cat si cele ale parapetului?...am asigurare RCA si polita casco.
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: galbinel , utilizator 18:31, 25 Iulie 2011
Daca autoritatile/proprietarul nu s-au sesizat, nu au intocmit un pv de constatare privind daunele provocate (parapetul), nu aveti de ce sa va faceti probleme.Cu polita CASCO, va reparati masina, si totul este rezolvat.In cazul unor pretentii de despagubire, pagubasul va trebui sa aduca probe, sa dovedeasca vinovatia, care reprezinta pt. dv. temeiul pentru a solicita asiguratorului RCA sa plateasca daunele.
Totul e bine cand se termina cu bine B-)
idea este ca am fost la constatare la asigurator si am primit autorizatie de reparatie....ulterior la aprox30 zile m-au anuntat ca trebuie sa aduc si document de la politie pt ca am produs avarii la obiecte terte...iar politia nu vrea sa-mi dea autorizatie pe motiv ca au trecut 30 zile de la producerea evenimentului..
Cine v-a anuntat ,si de ce?Asiguratorul trebuia sa va chestioneze in scris(formularul de avizare+declaratia) daca exista si alte distrugeri/victime, numai daca era vorba despre o dauna pe dosar RCA.Singurul care este in drept sa ceara explicatii/daune este pagubitul.La CASCO nu este necesar asa ceva, mai ales dupa 30 zile Sau doreste neaparat sa plateasca si daune RCA?(presupunind ca si asigurarea RCA este facuta tot la acelas asigurator).
Daca Politia are inregistrat evenimentul (indiferent de sursa de informatie reclamatie/declaratie) solicitarea informatiei este in practica asiguratorului, care poate primi oficial raspunsul privind detaliile accidentului.
Daca nu a fost reclamat/inregistrat, nici nu poate fi emisa vreo pretentie.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
nucu$, utilizator
inspectorul de daune m-a anuntat ca am nevoie si de autorizatie de reparatie de la politie.da sunt la aceasi societate.." ambele asigurari...i-am anuntat in 48h pe asiguratori.am dat si declaratie la inspectorul de daune... mi-au dat acceptul sa duc masina in reparatie iar acum imi tin masina blochata in service.nu stiu ce sa ma mai fac..cred ca o sa-i dau in judecata..
Blocajul este destinat amanarii platii sau sa va determine sa platiti pentru a va amana decontarea prin diferite alte tertipuri.Faceti o somatie-chemare la conciliere in care solicitati explicatii privind blocarea platii dosarului, in vederea actionarii in judecata, bazat pe faptul ca "pretentiile" verbale nu sunt in sarcina dv.,singurul care avea responsabilitatea de instrumentare completa si in termen a dosarului, este inspectorul de daune.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum o lună am avut un accident cu victime în care ... pfa_it_bucuresti pfa_it_bucuresti Bună ziua. Acum o lună am avut un accident cu victime în care celălalt șofer a fost de vină. Victima a fost tot la el în mașină, în mașina mea, în ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)
Despagubiri san24c san24c In timp ce conduceam masina institutiei,care are asigurare CASCO am fost accidentat de un autovehicul care are asigurare RCA ,producandu-mi avarii ... (vezi toată discuția)