avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Si totusi..cat i se cuvine?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Si totusi..cat i se cuvine?

Buna seara,

Suntem divortati din aprilie 2010, mie mi s-au incredintat minorele dar... inca n-am ajuns la pace cu partajul...De fapt, ne-am tot gandit si razgandit cum sa fie mai bine, instanta sau notar...Si ne-am hotarat in final ptr notar...cel putin deocamdata...

Sa va spun acum ce m-a determinat sa scriu sava cer sfatul si parerea.

Ex sot mi-a cerut masina si inca 7000 de E...Adica, s-ar alege cu vreo 10000 E in total....Dar, ori de cate ori vine vorba de partaj, face pe victima si pe bunul samaritean...SI zau ca ma enerveaza...
Specific faptul ca apartamentul e luat cu credit ipotecar, eu ramanand sa platesc ratele inca multi ani de acum inainte....In fine, nu stiu daca conteza asta sau nu....Dar stiu ca mai mult conteaza faptul ca apartamentul pe care-l partajam ar face la ora actuala cam 48000 de E...

Va rog, pe cat se poate, dati-mi un raspuns cat de cat concret, fara legi sau alte cele...I se cuvine mai mult de 10000 E sau nu?....

Si inca ceva...Pana acum am achitat ratele in valoare de 7000 de euro...

va multumesc

concret; teoretic are dreptul ! orice bun dobandit in timpul casatoriei face obiectul partajului.Se prezuma ca ambi soti au avut contributie egala. Daca unul din soti pretinde mai mult de 50% din valoarea bunurilor, trebuie sa faca dovada ca i se cuvine mai mult, altfel, nu poate dobandi mai mult... dar totusi, are dreptul la jumatate...;)
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Pai asta e problema...ca nu stiu cat e jumatate...

Din cat? Din ceea ce ramane in cazul in care se vinde imobilul, dupa care se achita datoria la banca, adica vreo 31000...cel putin...???....apartamentul valorand cam 48000 E...Asta inseamna ca de fapt avem de impartit cam 17000 E, nu?...Iar jumatate insemnand 8.500 E...Insa el are si masina, in valoare de aprox 2500-3000 E...

Si insist sa adaug un comentariu legat de acest procent de 50%-50%...care nu mi se pare deloc echitabil....
Adica, unul pleaca cu 50% si gusta nepasator si cu nonsalanta " din toate placerile vietii", iar celalalt, cu cealalta jumatate de 50%, trebuie sa-si creasca copiii , bulversati oricum de situatie, si sa plateasca in continuare ratele apartamentului ptr inca 22 de ani... si asta tot ptr copii... :(

Prezumtia de contributie egala la comunitatea de bunuri nu este una irefragrabila , absoluta , ci una relativa, combunatuta cu orice proba contrara.
Asadar, daca veti face dovada unor venituri mai mari, dobandite de-a lungului mariajului, instanta de judecata poate stabili o cota parte din dreptul de proprietate mai mare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)