avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am urmatoarea problema.
pentru a intra cumva in normalitate am decis sa fac succesiunea dupa tatal meu, care a murit acum 11 ani.
m-am izbit de urmatoarele: sora mea a trait si murit in olanda. notarul roman mi-a spus ca imi trebuie de la fostul sot al sorei mele o declaratie prin care acesta renunta la mostenirea ramasa dupa sotia lui, in romania.
dar - desi sigur acesta nu are nici o pretentie (oricum este vorba despre un mic apartament de 2 camere) acesta pretinde ca va avea probleme pentru ca , la timpul potrivit nici sora mea si nici el nu au declarat autoritatilor olandeze, ca are o mostenire in romania. tot el spune ca pentru o mostenire in romania, statul olandez il obliga sa plateasca niste taxe, impozite etc., pe carfe eu oricum le-am achitat fata de statul roman, la zi.
ma poate ajuta cineva sa rezolv aceasta problema?
sau poate ma poate sfatui cineva ce solutie sa adopt?
multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:31, 19 Martie 2011
Citisem gresit. Din linkul de mai jos se pare ca intr-adevar, daca este vorba de patrimoniul unui rezident decedat in Olanda, exista niste taxe pe mostenire.

Taxes are normally payable in the Netherlands on the estate of anyone who is resident in the Netherlands at the time of their death, with residence status being determined on the basis of such factors as having a home in the Netherlands or family members living there with them. Partial non-resident taxpayers, who qualified for the 30% tax ruling, are also regarded as resident in the Netherlands for the purpose of inheritance tax. In some cases, double taxation may be payable on the estate of non-Dutch nationals, unless the Netherlands has a tax treaty or other agreement with their home country which is intended to avoid this situation.

[ link extern ]

Nu stiu cat de actual este, poate exista si raspunsuri mai documentate.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
eumarian, utilizator
Dvs. si sora ati fi mostenitorii, corect?
Cine a locuit in acel apartament de la decesul parintilor?
Daca nu ati rezolvat problema pana acum, astept clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici contestata de veri mirceani mirceani Bunicii mei materni au avut proprietati (casa si pamant) confiscate de comunisti. Bunicii au avut 3 fete, mama, o matusa fara copii, si o matusa emigrata in ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire dynor dynor Problema mea este urmatoarea: Socrul meu avea o sora. Sora casatorita detinea un apartament. Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)