avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inseamna ca un avocat, cabinet de avocatura e ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inseamna ca un avocat, cabinet de avocatura e radiat?

Buna dimineata,

Am o firma. Am gasir un avocat convenabil ca locatie dar care pe web scrie ca a fost radiat.
Pentru ce poate fi radiat un avocat?
Are dreptul sa practice? Are dreptul sa puna stampila pe documente?
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 20:08, 4 Martie 2011
Eu cred ca ultimul lucru dupa care trebui ales un avocat este locatia.
Ca doar nu-i ...carciuma.

Profesia de avocat se exercită numai de avocaţii înscrişi în tabloul baroului din care fac parte.

Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
romascanu, moderator
Este si o infractiunea de uzurparea unei calitati oficiale, prevazuta de art.240 C.penal, daca va pleda pentru dv si o face in calitatea de avocat. Imputernicire avocational, contract de prestare servicii juridice, imbracarea in roba, etc.
branzovenescu a scris:
pe web scrie ca a fost radiat.

Asigurati-va ca sursa e de incredere (de ex. site-ul baroului respectiv). Puteti intreba si direct la barou pentru mai multa siguranta.

Are dreptul sa practice? Are dreptul sa puna stampila pe documente?

Simplu spus, nu.
Depinde unde a-ti vazut pe web acea notare cum ca acel cabinet sau avocat este radiat. Este important sa se vada daca a fost radiat din TABLOUL AVOCATILOR. In aceasta situatie acelei persoane ii inceteaza calitatea de avocat. Aceasta nu inseamna nici suspendat nici incompatibil ci pur si simplu nu mai este avocat. Asa cum s-a spus si de colegii mei cel mai bine ar fi sa mergeti la Barou sa intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Sanctionare avocat stagiar AliceAlinutza AliceAlinutza Buna ziua, doresc sa va relatez pe scurt problema mea si astept cu mare interes sugestiile dvs. este vorba de 2 procese: unul pe calea ordonantei ... (vezi toată discuția)
Avocatii romani apara in fata intantelor dun alte state ue dandanaua dandanaua Avocatii romani definitivi, cu vechime intre 5 si 10 ani in profesie (7-8 ani), pot apara cetatenii romani in fata instantelor altor state ale uniunii europene ... (vezi toată discuția)