avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sanctionare avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sanctionare avocat stagiar

Buna ziua, doresc sa va relatez pe scurt problema mea si astept cu mare interes sugestiile dvs.

este vorba de 2 procese: unul pe calea ordonantei pesedintiale care s-a incheiat in octombrie 2014, si al doilea dosar in faza de fond care s-a incheiat si urmeaza sa formulam apel.

In primul proces , in faza apelului (la Tribunal) avocatul partii adverse avea statut de avocat stagiar ( am aflat dupa terminarea procesului, am verificat pe Tabloul avocatilor, am dovada printata), si a depus imputernicire avocatiala pe numele unui alt avocat care era suspendat la cerere si care si-a pierdut dreptul de practica (am dovada printata).

In al doilea dosar (aceleasi parti, aceiasi avocati), in faza de fond, am invocat aceasta exceptie, ca avocatul este stagiar si a depus imputernicire avocatiala pe numele altui avocat care este suspendat si si-a pierdut dreptul de practica, dna judecator s-a multumit cu faptul ca in imputernicire era trecuta si dna avocat stagiar, si a trecut mai departe la dezbaterea fondului. ( cand dna judecator i-a cerut legitimatia de avocat, s-a constatat ca nu era vizata de barou din 2010, motivand ca nu are toate taxele platite la zi si ca are probleme financiare, atunci s-a solicitat de la baroul avocatilor situatia dnei avocat, si ni s-a spus (de judecator) ca este inregistrata in Baroul Avocatilor ca avocat stagiar, atat).

Din ce am mai citit si in legea avocatilor, stiu ca un avocat stagiar are dreptul de a depune concluzii doar la Judecatorie, si ca un avocat stagiar trebuie sa fie sub indrumarea unui avocat titular/definitiv. (sper ca am cititi si retinut corect).

Intrebarile mele sunt:

1. Unde si cum pot depune o plangere / reclamatie ca avocatul stagiar a pledat in faza de apel (la Tribunal)?
2. Faptul ca si in dosarul de ordonanta presedintiala , faza de apel, cat si in dosarul al doilea de fond, avocatul stagiar a depus imputernicire avocatiala (in care este si ea trecuta) pe numele unui avocat(cabinet) care era suspendat la cerere si care si-a pierdut dreptul de practica (am copii dupa imputernicirile de la dosare si printuri de pe Baroul avocatilor cu statul fiecaruia data iunie 2015).
3. in faza de apel (la Tribunal), ce va urma, practic dna avocat stagiar nu ar avea dreptul sa se prezinte, si daca ar veni (cu tupeu ca si in dosarul trecut), ce pot face?
4. ce sanctiuni pot primi atat avocatul stagiar cat si avocatul care a emis imputernicirile avocatiale care este suspendat si nu mai are drept de practica?

p.s. acum am cautato pe dna avocat in tabloul avocatilor si nu o mai gasesc dupa nume in nicio categorie (definitivi, stagiari, fara drept de practica, radiati etc).... interesant.... :O


Va multumesc din suflet pentru atentia acordata!
Va multumesc anticipat pentru sfaturi / indrumari.
:)

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:18, 5 August 2015
Daca avocatul avea aptitudinea de a pleda si a castigat procesul nu cred ca va fi sanctionat.
Este vorba de o dispozitie legala care protejeaza in primul rand clientul care il angajeaza pe avocatul stagiar.

Nu cred ca va fi sanctionat daca a facut aparare suficient de buna.

Daca nu are dreptul de a profesa este alta discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat platit care nu s-a prezentat in instanta, proces pierdut. ce pot face ? picsipoc picsipoc Conform imputernicirii avocatiale semnate si acordate, avocatul trebuia sa ma reprezinte in recurs. I-am dat conform chitantei taiate [b]2000 lei[/b]. In ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)
Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)