Va rog frumos, in masura timpului disponibil sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: pot fi emailurile invocate ca proba intr-un proces? Ce caracteristici/parametri trebuie sa aiba mesajul respectiv pentru a putea fi relevant? Adica sa nu se poata contraargumenta ca e "fabricat"... Se face expertiza de catre un specialist IT? Mentionez ca emailurile respective fac dovada unei legaturi extraconjugale.
RE: emailul ca proba in instanta.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Mi se pare totusi ciudat, in conditiile care zilele trecute am vazut la TV o stire despre un proces penal care a pornit de la SMS-uri transcrise.
Printr`o expertiza tehnica cu o valoare probanta relativa in instanta ( nu trebuie uitatat nici "interesul" judecatorilor familiarizati mai mult cu martori sau inscrisuri preferabil autentice ) prin care se va incerca sa se dovedeasca valabilitatea acelui mail ( sau emailuri, daca sint mai multe ), nu se face decat sa se complice problema, singurul lucru cert fiind ca onorariul expertului va creste proportional cu dicultatea expertizei. Desi secolul XXI ar trebui sa ne invete macar sa`i folosim avatarurile in scopuri divesre, singurul sfat pertinent este din pacate de a gasi doi martori buni ce pot proba existenta legaturii extraconjugale.
democrit sustinea ca universul se compune din materie si nimic . (parca'l si aud pe faust : " das nichts und das etwas" )in aceeasi ordine de idei , un prof din mediu preuniv intreba , care-i diferenta dintre un calculator si un chil de metal , un chil de sticla , cabluri , ma rog toate materialele in cantitate similara cu cea continuta in calculator . raspuns : ordinea (die Ordnung). la fel cu cifrele alea ...
oh god parca aud si acuma ("herrschaften , das universum besteht aus stoffe und nichts . und das hat der herr demokrit g'sagt) loooooooool . yo , herr werner , sunt sigur ca cititi aici si radeti ca porcu ... looooool ...
E-mail-ul constituie proba in instanta doar in cazul in care este recunoscut de partea impotriva caruia se intoarce. Expertizele tehnice ar fi irelevante fiindca pot spune, cel mult, ca e-mail-ul a fost troimis de la un anume terminal. (si asta nu in toate cazurile).
Exista prevederi exprese in acest sens doar in legea privind semnaturile electronice.