avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... clauzã partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

clauzã partaj la notar

Aş aveam următoarea problemă:
Am hotărât cu fostul meu soţ să facem partajul la notar în următoarele condiţii:
Sunt de împărţit un apartament cu 4 camere şi un casă cu 3 etaje. Eu rămân cu apartamentul cu 4 camere şi voi primi o sumă de bani contravaloarea unui etaj de la casa cu 3 etaje.
Fostul meu soţ doreşte să-mi dea o parte din sumă când întocmim actele la notar şi cealaltă parte a sumei în termen de un an. Din punctul meu este ok numai că vroiam să fie o clauză, respectiv clauză privind un etaj al clădirii. Fostul meu soţ susţine că nu îl deranjează această clauză dar nu doreşte să mai suporte costuri în plus.
Despre ce costuri suplimentare este vorba dacă introducem această clauză?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:09, 9 Martie 2011
Mergeti la un birou de mediator, va intelegeti pe cale amiabila, semnati un acord cu care mergeti la notar sau in instanta ( cel mai bine ), hotararea de expedient pronuntata capata titlu executoriu

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.
daca va intelegeti cu sotul mergeti direct la un notar public, nu aveti nevoie sa apelati la un mediator. Nu exista nici un cost suplimentar aferent clauzei mentionate. mergeti cu copii dupa actele de proprietate la mai multe birouri notariale si solicitati un calcul pentru partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dificila!! un sfat va rog! anda4uu anda4uu Buna ziua! Problema mea este una mai lunga... Insa pe scurt, parinti mei sunt divortati, iar tatal vroia sa bage partajul... Insa de la partaj a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)