avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate tata sa renunte la pensie si sa revina la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate tata sa renunte la pensie si sa revina la catedra?

Buna ziua,tata ma rugat sa postez urmataoarea intrebare si va roaga daca se poate sa ii raspundeti.Sunt invatator,nascut la 28.04.1948,vechime in munca 43 de ani.In luna noiembrie 2010 am iesit la pensie la limita de varsta.Intrebare:Daca renunt la pensie pot reveni la catedra incepand cu 01.04.2011,in temeiul carei legi am acest drept?Astept raspun,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:04, 4 Martie 2011
Daca pensia neta este sub 2022 lei,se poate cumula pensia cu salariul.

Amanunte gasiti aici:
[ link extern ]
In primul rand ca nu mai poate sa renunte la calitatea de pensionar, poate, cel mult, sa solicite suspendarea platii pensiei. Suspendarea platii pensiei nu-l ajuta cu nimic, intrucat la catedra nu se mai poate intoarce.

Potrivit art. 284, alin. (4) din Legea nr. 1/2011 a educatiei nationale, "cadrele didactice pensionate pot desfasura activitati didactice, salarizate prin plata cu ora, dupa implinirea varstei standard de pensionare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc prelungirea activitatii si amanarea pensionarii savutaconstantin savutaconstantin Sunt profesor titular, cu gradul I, gradaţie de merit. În februarie a.c., conform actualei legi a pensiilor, realizez vârsta standard de pensionare - 64 ani ... (vezi toată discuția)
Sunt educatoare, mai pot sa lucrez dupa implinirea varstei standard de pensionare? pto pto Sunt educatoare . nascuta la 6. 03.1953. am gradul did 1 . si doresc sa mai lucrez in continuare ,. As vrea sa stiu daca mai am dreptul la prelungire ,mai ... (vezi toată discuția)
Profesor sau pensionar? mirusaby mirusaby Ce lege le da dreptul profesorilor ca dupa iesirea la pensie sa mai ramana sa profeseze ? Si cat timp le da voie? (Stiu un profesor care deja este la al ... (vezi toată discuția)