avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt educatoare, mai pot sa lucrez dupa implinirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt educatoare, mai pot sa lucrez dupa implinirea varstei standard de pensionare?

Sunt educatoare . nascuta la 6. 03.1953. am gradul did 1 . si doresc sa mai lucrez in continuare ,. As vrea sa stiu daca mai am dreptul la prelungire ,mai ete valabila legea cu prelungirea activitatii dupa implinirea varstei ,???pentru acele pers. cu grad did. 1 ???
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:38, 3 Ianuarie 2012

Legea educatiei nationale. Legea nr. 1/2011

Sectiunea 12 - Pensionarea

Art. 284
(1) Personalul didactic beneficiaza de pensie in conditiile prevazute de legislatia de asigurari sociale si pensii care reglementeaza sistemul public de pensii.

(4) Cadrele didactice pensionate pot desfasura activitati didactice, salarizate prin plata cu ora, dupa implinirea varstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc prelungirea activitatii si amanarea pensionarii savutaconstantin savutaconstantin Sunt profesor titular, cu gradul I, gradaţie de merit. În februarie a.c., conform actualei legi a pensiilor, realizez vârsta standard de pensionare - 64 ani ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu in invatamant rusnicu rusnicu Rogu-va ajutati-ma sa gasesc raspuns la intrebarea : se poate cumula pensia cu salariul in invatamant ? Sau, dintre toate categoriile, doar cadrele didactice ... (vezi toată discuția)
Profesor sau pensionar? mirusaby mirusaby Ce lege le da dreptul profesorilor ca dupa iesirea la pensie sa mai ramana sa profeseze ? Si cat timp le da voie? (Stiu un profesor care deja este la al ... (vezi toată discuția)