avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... se poate ceda PFA taxi?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

se poate ceda PFA taxi?

va rog ,ajutati-ma si pe mine in legatura cu un PFA.....sotul meu se chinui de ceva timp sa obtine o licenta de taximetrist,fara nici un rezultat favorabil...de curand a gasit prin cunostinte un domn care are PFA prin care a obtinut licenta de taximetrie..acum dansul este dispus sa cedeze PFA-ul cu tot cu licenta...si abia acum incep problemele nu stim daca se poate asa ceva si daca se poate cum se procedeaza? Aaa,si cam cat ar costa?
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
adinadan, utilizator
Cel mai recent răspuns: division7even , utilizator 21:29, 4 Decembrie 2011
Aveti si vreun argument legal ? In Romania 2011, un PFA nu poate infiinta un srl ?!!!... sau va referiti la URSS ?
Evident ca am si un argument legal. Legiuitorul roman in intelepciunea sa chiar in primul articol din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata ne arata cine poate constitui societati comerciale pe teritoriul Romaniei: persoanele fizice si persoanele juridice. Pentru a aprofunda acest subiect pot sa va trimit sa lecturati nitel Decretul 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele
juridice care deh! ironia sortii a fost emis pe vremea cand eram sub influenta URSS.
Si pentru a va convinge total n-ar strica sa rasfoiti si OG 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice
de către persoanele fizice autorizate unde la art. 1 alin. (2) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică profesiilor liberale, precum şi acelor activităţi economice a căror desfăşurare este organizată şi reglementată prin legi speciale.( in acest sens Legea 31/1990 este o lege speciala). Este inutil sa va mai spun ca PFA, IF si II nu au personalitate juridica( art. 22,30 din OG44/2008).
Daca doriti sa fiti credibil si sustineti ca se poate dati-ne un singur nume de SRL din Romania care are ca asociat PFA, IF sau II.
Acum referitor la art. 41 din Legea nr. 26...Textul legii este destul de clar - in primul rand fondul de comert poate fi transmis de catre titularul sau unei alte persoane prin una dintre modalitatile prevazute cu caracter general pentru transmisiunea drepturilor reale: prin succesiune, vanzare-cumparare, donatie. Este adevarat ca prin dobandirea unui fond de comert de catre o alta persoana nu este obligatoriu si dobandirea firmei atasata acestuia. In acest sens , legiuitorul a prevazut niste prevederi speciale, respectiv acordul expres al titularului firmei sau succesorilor sai in drepturi, cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor. De ex. PFA POPA VICTOR - dupa modificare se va numi ILIES IOAN succesor in drepturi al PFA POPA VICTOR.
Rezervarea denumirii, de fapt primul pas la registrul comertului va fi aceasta sintagma: ILIES IOAN succesor in drepturi al PFA POPA VICTOR. Este intr-adevar o procedura extrem de rara.
Expunerea dvs este admirabila. Din pacate oferta semantica a limbii romane, limbajul general utilizat, favorizeaza acest tip de confuzii pf-PFA.
Nu pot crede ca nu ati inteles sensul la care m-am referit atat eu cat si utilizatorul sebirelli cand afirma ca Pfa taxi infiinteaza un srl. Este vorba despre "domnul care are PFA" din subiectul deschis de utilizatorul adinadan.
Recunosc interpretarea gresita pe care am dat-o afirmatiei dvs : "PFA nu poate infiinta SRL " . M-ar fi ajutat mai mult o exprimare de genul " PFA nu se pot asocia si nu pot constitui societati comerciale" in sensul primului art din L31/1990, as fi sesizat nuanta.
Raman cu speranta, ca initiatoarea subiectului sa inteleaga totusi ce cale are de urmat, pentru a fi mai putin complicat si costisitor.Eu ii recomand cele spuse in primul meu post precum si sinteza f bine facuta de catre sebirelli
PS: PFA nu are personalitate juridica, nu din pricina art 22 si 30 din OG 44 acestea referindu-se la II si respectiv IF, ci din imposibilitatea realizarii cumulului celor trei conditii prevazute in Decretul 31/1954, valabil inca : a) organizare proprie (nu poate avea), b) patrimoniu propriu ( chiar daca are afectat afacerii, tot personal este ) si scop( pe care desigur il are)
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
mayer, utilizator
.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
mayer, utilizator
Da-i mintea romanului cea de pe urma...bine ca ati venit pe calea cea buna, recunosc destul de greu...nu mai comentez nimic ca ar mai fi multe de spus....#-o

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Schimbare p.f.a in s.r.l posibil? vanzare autorizatie taxi posibila? pateugabi pateugabi cum se poate vinde un pf-u in cazul meu autorizatie taxi. sau daca se poate transforma in s.c. sau altceva care se poate vinde (vezi toată discuția)
Licenta taxi 1964 1964 Buna ziua Sotul meu, are SOCIETATE DE TAXI cu 3 licente +3 masini. Intrebarea mea este urmatoarea? Vrea sa dea 2 licente +2 masini altei societati de taxi ... (vezi toată discuția)