avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar compensatoriu

Buna,
Tocmai am fost anuntata ca se desfiinteaza punctul de lucru si o sa intru in somaj.Mai am 13 zile de concediu de anul trecut,sunt obligati sa mi le plateasca?Si daca sunt obligati sa-mi dea un salar compensatoriu.?
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 15:44, 4 Martie 2011
Da,sunt obligati, cf codului muncii, sa va plateasca , la incetarea CIM zilele de CO neefectuat(cele de anul trecut precum si zilele de CO aferente perioadei lucrate in acest an).
In ceea ce priveste a doua situatie,intrebarea este: aveti contract colectiv de munca la nivel de unitate sau domeniul in care va desfasurati activitatea se supune vreunui contract colectiv la nivel de ramura? Va intreb acest lucru deoarece in prezent nu exista contract colectiv la nivel national(in care era prevazuta obligativitatea acordarii unui salariu compensatoriu)
Zilele de concediu neefectuate se compenseaza la incetarea contractului de munca.
Depinde daca aveti contract colectiv pe unitate / ramura si ce anume prevede cu privire la plata salariului / salariilor compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de 20 de zile. Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Unei colege i s-a dat in cursul zilei de ieri previzul care este de 20 de zile, eu vin cu intrebare: care sunt drepturile ei? ( banesc sau ... (vezi toată discuția)
Salariati concediati dar care si-au primit in intregime indemnizatia de concediu lia19. lia19. Ce ziceti de aceasta situatie.Ce se intampla cu salariati care prin ordonanta 63/2010 au fost concediati (din motive care nu au legatura cu persoana ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in urma restructurarii cgabri_ella cgabri_ella Buna ziua, In societatea in care lucreaza fiul meu,in urma restructurarii,incepand cu 1 iulie 2011,12 salariati vor fi concediati.Anuntul a fost facut azi,si ... (vezi toată discuția)