avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta si indruma spre ceea ce este bine.tatal meu a murit acum 10 ani iar in urma cu 2 ani a murit si fratele meu,eu vreau sa dezbat succesiunea, fratii mei si mama mea imi vor ceda mie cotele lor,inclusiv cumnata mea(sotia fratelui mort).Intrebarea mea este daca se poate si este legal sa imi cedeze cumnata mea si copiii acesteia, minori fiind?se va putea cu ajutorul declaratie de curator?daca imi vor ceda mai e nevoie de actul de vanzare cumparare?iar daca nu se va putea sa imi cedeze se va poate sa imi vinda(cumnata si copiii)?in cazul acesta va fi nevoie de contractul de vanzare cumparare,nu-i asa?multumesc anticipat,o zi cat mai buna
Cel mai recent răspuns: secret87 , utilizator 17:16, 4 Martie 2011
Daca toti mostenitorii legali sunt de acord sa va cedeze dvs toata masa succesorala , puteti merge la notar unde ei vor fi renuntatori de drept , iar dvs singurul mostenitor acceptant. Dati declaratie de acceptare a succesiunii, iar ei de renuntare. Ptr minor este nevoie de instituire curator prin ancheta sociala.
Nu aveti nevoie de contract vanzare-cumparare decat atunci cand toti mostenitorii accepta succesiunea, caz in care aveti nevoie de cadastru si intabulare a imobilului.
multumesc frumos pt raspuns,eu am fost la notar si mi-a spus k nu ii poate face renuntatori pe minori si trebuie sa facem act de vanzare cumparare pe langa succesiune si carte funciara,probabil sa imi mai ia 10 milioana in plus,o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune bruneta87 bruneta87 buna ziua!am citit mai multe intrebari si rasp postate aici si m-au cam pus pe ganduri. situatia mea este urmatoarea,tatal meu a murit acum 15 ani,am ramas 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , se pot ceda legal celor doi copii minori,cotele parti ... Danielcat Danielcat Buna ziua , se pot ceda legal celor doi copii minori,cotele parti pentru doua imobile care vor fi supuse succesiuni mostenirii,pentru a impiedica vanzarea ... (vezi toată discuția)