avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

Buna ziua
va multumesc pentru sfaturi ,nu am gasit nici o intelegere la firma si mi-am inaintat cererea de lichidare cu acordul partilor art 55 lit.b
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
prisecian aurica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:59, 24 Mai 2008
Studiaţi foarte bine prevederile CIM, CCM şi ROI. Acolo veţi găsi răspunsurile solicitate.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
Posibil sa vi se acorde din nou cele doua variante, la reluarea activitatii dupa concediu medical.
In cazul in care vi se va desface contractul de munca, atunci va trebui sa va convoace pentru cercetarea prealabila disciplinara.
Va sfatuiesc ca la intoarcerea din concediul medical sa solicitati dvs incetarea contractului de munca cf art 55b Codul Muncii, si nu a 2a varianta cu desfacerea contractului de munca.
In ceea ce priveste desfacerea contractului de munca, in situatia in care angajatul savarseste o abatere disciplinara(parasirea postului in timpul serviciului), acesta poate fi concediat , nu inainte de a fi urmata procedura cercetarii disciplinare prealabile.
In urma cercetarii prealabile daca o sa fiti gasita vinovata (ceea ce cu siguranta se va intampla), o sa fiti concediata disciplinar cf art 61 lit a Codul Muncii. Daca raporturile dvs inceteaza cf art mai sus mentionat, cu siguranta la urmatoarea angajare o sa ridicati semne de intrebare celor de acolo si poate...se micsoreaza sansele de a gasi rapid un loc de munca cu o astfel de ''pata" notata in carnetul de munca.
Un lucru nu inteleg...daca au aparut acasa probleme...de ce nu ati cerut voie la parasirea unitatii?
Dacă aţi părăsit locul de muncă fără a înştiinţa şeful ierarhic, este rău.
Cea mai buna variantă în situaţia dată, este fie să vă daţi demisia, fie să încetaţi raporturile de muncă cu acordul părţilor. Totul este să nu vi se desfacă CIM pentru abatere disciplinară, caz în care vă veţi angaja mai greu.:((
Citiţi totuşi actele normative pe care le-am amintit mai sus şi poate găsiţi o portiţă în a scăpa de desfacerea CIM, prin demisie sau în alt mod. Poate puteţi aduce o dovadă cu privire la motivul întemeiat pentru care aţi fost nevoită să părăsiţi în grabă locul de muncă şi astfel, explicând superiorului situaţia şi motivând-o cu înscrisuri (năştea soţia şi a trebuit să o duceţi la spital, soacra s-a lovit puternic la cap şi a trebuit să o duceţi de urgenţă la spital etc.), nu cred că mai poate fi vorba de o abatere disciplinară. Totul depinde de cazul concret pe care-l aveţi şi de motivul întemeiat sau nu pentru care aţi părăsit locul de muncă fără ştirea superiorului...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cili1959 cili1959 Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos . (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)