avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de paternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de paternitate

o intrebare matusa mea a nascut si sotul ei e in somaj indeplineste toate conditiile pentru a lua concediu pt cresterea copilului dat find faptul ca sotia nu a lucrat...in cat timp poate depune actele dupa nasterea copilului?si daca are dreptul la doar 600lei ia tot un an sau poate avea dreptul la 2?va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:58, 5 Martie 2011
Daca este in somaj ce contract de munca sau activitate cere sa i se suspende pentru creterea si ingrijirea copilului? Nu cred ca indeplineste conditiile (insasi notiunea de concediu ma face sa gandesc astfel) dar subiectul deschis de dv. este interesant si propun sa vedem alte opinii si argumente.
deci pt concediu de paternitate ai nevoie de 12 luni lucrate fara intrerupere...somaju se trece pe cartea de munca asta din cate stiu eu...daca el a lucrat 9 ani fara intrerupere iar din decembrie e in somaj nu e ca si cum ai lucra daca tot se trece pe cartea de munca?doar nu e intrerupta cartea de munca nu?deci cum sa nu indeplineasca toate conditiile ca nu inteleg..
In calculul celor 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnziatia pentru CCC se ia in considerare si perioada de somaj.

Sotul matusii dvs poate depune dosarul pentru indemnizatie imediat dupa nasterea copilului.

Daca copilul s-a nascut inainte de 31.12.2010, inclusiv atunci va benefiicia de prevederile OUG nr.148/2005.
Daca s-a nascut incepand cu 01.01.2011, inclusiv atunci va beneficia optional de :
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
1. Tatal copilului poate intra in CCC pana la 2 ani.
2. Face cererea catre Agentia de Somaj si apoi depune dosarul la Primarie.
3. Perioada de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru tata ggrumezescu ggrumezescu Buna ziua, Voi naste intr-o saptamana si am cateva nelamuriri cu privire la depunerea dosarului pentru crestere copil ( am intrebat si la agentiile sociale ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să știu și eu dacă soția mea beneficiază de concediu de creștere a copilului dacă e în șomaj de la scoala Ionutgheorghe Ionutgheorghe Soția mea beneficiază de șomaj de la școală, a născut pe 20 ianuarie 2016 și mai are șomaj până pe 24 februarie.am întrebat la ajofm dar nu mi-au ... (vezi toată discuția)
De ce indemnizatii putem beneficia la nasterea copilului? Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!va rog sa imi spuneti de ce indemnizatii putem beneficia eu si concubinul meu(pt ca nu suntem casatoriti)la nasterea primului copil!el este angajat ... (vezi toată discuția)