avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata meu a decedat. Si am ramas cu Mama si surorile mele.. eu si inca 2.
O sora sta in italia si eu cu cealalta in romania. Cum se imparte averea tatalui ?
Au drept si neamurile ? " Fratele lui tata sau sora lui ?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:30, 7 Martie 2011
Sotie are 1/4 dinn mostenire.
Copiii 3/4 din mostenire, fiind 3 surori: 3/12 fiecare. Fratii si surorile ay dreptul doar daca nu accepta copiii mostenirea.
Si daca noi fetele cedam tot mamei.. pot neamurile tatalui sa ceara din mostenire ?
NU,d-stra renuntati in favoarea mamei.
...nu exista renuntare in favoare ci doar renuntare pura si simpla...in caz ca toate rudele de sange de gr 1 renunta notarul va cauta rude de sange de gr 2 :fratii si surorile mortului cu conditia ca acestia din urma sa faca dovada acceptarii succesiunii...in cazul ca in termen de 6 luni de la deces niciun mostenitor nu poate face dovada acceptarii averea este mostenita de mama dvs...insa cel putin teoretic daca dvs renuntati nu intra in drepturi mama ci vor intra fratii si surorile tatalui impreuna cu mama...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)