Sunt in CIC pana in luna 10.2008. Joi am fost chemata la firma la care am lucrat pana am nascut de catre director si anuntata ca firma se lichideaza. Motivul pt care m-au chemat era sa ma convinga sa-mi dau demisia, altfel imi desface contractul de munca. Maine trebuie sa dau un raspuns. Problema e ca au deschis alta firma cu acelasi obiect de activitate si au preluat tot personalul activ. El zice ca s-au schimbat asociatii. Eu i-am zis ca as fi vrut sa ma intorc la servici iar el zice ca numai daca imi dau demisia. Si nici atunci nu e sigur suta la suta ca ma angajeaza la noua firma. Ce pot sa fac in situatia asta?
Cata vreme sunteti in CIC, nu trebuie sa faceti nimic. In aceasta perioada, contractul dvs. de munca este suspendat. Ca sa va dati demisia sau sa vi se desfiinteze postul, ar trebui intai sa va reintoarceti la munca, sa va inceteze suspendarea contractului de munca, pt. ca apoi acesta sa inceteze prin demisie sau in alt mod. Cata vreme nu aveti siguranta ca ar urma sa fiti angajata la noua firma, sfatul meu este sa asteptati pana la finele CIC, apoi firma e obligata sa va primeasca la munca si abia atunci, daca e cazul, va va desfiinta postul (daca intr-adevar nu va mai avea niciun fel de activitate).
In momentul de fata, firma nu cred ca este propriu-zis in lichidare, ci se doreste doar schimbarea / suspendarea activitatii.
Multumesc pentru raspuns.
Maine trebuie sa comunic daca sunt de acord cu demisia, altfel, zic ei, imi vor inchide cartea de munca pe motiv ca firma isi inceteaza activitatea. De asemenea mi-au zis ca din cauza mea nu pot termina lichidarea firmei.
Nu au cum sa va inchida cartea de munca fara o lichidare propriu-zisa a societatii.
Ati putea sa solicitati ca, odata cu cererea de revenire la munca (pt incetarea CIC) si cu demisia (daca totusi luati in calcul aceasta varianta) sa semnati si contractul de munca pe noua societate (in 4 exemplare, ca unul sa-l pastrati de la bun inceput dvs., altfel ati putea avea surpriza ca nu-l inregistreaza la ITM si nici nu mai recunosc incheierea lui)... sau, daca va puteti gasi un loc de munca mai bun in alta parte, solicitati-le niste salarii compensatorii.
Concedierea salariaţilor poate fi dispusă in perioada CIC pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Am inteles. Dar daca toti ceilalti angajati au fost "transferati" la noua firma, cu mine ce se intampla?
Inteleg ca angajatorul nu mai are obligatia sa ma reangajeze la noua firma, cea de la care am intrat in CIC desfiintandu-se intre timp.
Alte discuții în legătură
Demisie "fortzata"
anca13
buna ziua
patronii mei au 2 firme X si Y. am o colega care este in CIC (mai are 1 an), angajata cu CIM suspendat pe firma Y. patronii au sunat-o si i-au zis ... (vezi toată discuția)
Concediere
Doina Dayeh
firma unde lucrez si a inchis depozitul din Bucuresti,in urma acestui fapt am ramas fara loc de munca mi s a acordat 1 luna salariu nelucrind urmind sa mi ... (vezi toată discuția)