avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati

buna!
va rog sa ma ajutati si pe mine!sunt intr-o mare dilema.as vrea sa imi deschid un pfa si am auzit numai lucruri rele.
e adevarat ca in caz de insolventa iti risti propria avere?
Cel mai recent răspuns: ContSters196795 , utilizator 19:51, 5 Martie 2011
este valabil si pentru orice tip de societate.
va sugerez sa parcurgeti in prealabil legea 85/2006(legea insolventei), in special art 138-139, inainte de a lua o asemenea decizie.
av zagrean
Dacă în cazul SRL asociaţii răspund faţă de creditorii societăţii în limita capitalului subscris, în cazul PFA persoana fizică va răspunde cu întregul său patrimoniu.
Insa si in cazul unui SRL in caz de insolventa se poate angaja raspunderea organelor de conducere cu patrimoniul propriu in conditiile in care se demonstreaza ca prin modul in care au condus societatea au atras starea de insolventa.
Mesaj reeditat
@ any anytza
Data post: Sambata, 5 Martie 2011, 19:15
Subiect: societati


eu nu am mai avut niciodata nimic,nici srl nici pfa,etc.pt o microintrprindere ce acte imi sunt necesare si cam cat ma costa?
si pot baga orice marfa sau numai produse alimentare?
pt ca eu as vrea sa bag si haine si prod alimentare dar si un mini-bar.
este posibil?
este adevarat ca doar va riscati.dar, pentru a desfasura anumite activitati economice trebuie sa existe oameni cu initiativa, altfel nici nu ar exista comercianti; succes in afacere si nu cititi nicio lege cu insolventa.Trebuie sa aveti un pic de inspiratie si noroc la ce anume doriti sa cumparati pentru a revinde etc. si sa nu dati peste tepari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicare asociat srl 14 14 Va rof frumos daca se poate sa ma ajutati.....in cazul unui srl care are sediul social intr-un oras si isi deschide un punct de lucru in alt oras, se poate lua ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Insolventa lilianaG lilianaG dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii?? (vezi toată discuția)