avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare acte autentice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare acte autentice

se pot anula in acelasi proces un certificat de mostenitor + 2 contracte de vanzare cumparare (toate au ca obiect un imobil) ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 08:04, 7 Martie 2011
si care ar fi costurile initiale ale unui astfel de proces, daca valoarea imobilului e 60000 lei?
Nu stiu ce intelegeti dumneavoastra prin "anulare". Pentru anularea unor acte juridice trebuie ca la incheierea lor sa nu fi fost indeplinite conditiile de valabilitate.
Mai exact ce s-a intamplat?
un mostenitor a fost omis la obtinerea certific. de mostenit. ulterior cela care a obtinut cert. de most. a vandut pe un pret f. mic lui x care a vandut apoi lui y. mostenitorul omis vrea sa anuleze toate actele. pe mine ma intereseaa cat l-ar costa in prima faza acest proces.
In prima faza este vorba despre stabilirea calitatii de mostenitor. Va trebui sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la moartea autorului.
X si Y cunosc faptul ca erati si dumneavoastra mostenitor? Daca ei cunosc, inseamna ca sunt de rea-credinta si in dauna intereselor dumneavoastra au incheiat contractul de v-c. Daca nu cunosc....contractele nu se vor anula, dar celalalt mostenitor va trebui sa va despagubeasca pentru cota dumneavoastra parte din mostenire.
Ce erati dumneavoastra pentru cel decedat? Copil? Dar celalalt mostenitor?

In procedura notariala sunt ceruti doi martori care sa declare ca nu cunosc de existenta altor mostenitori. Practic in cazul dumneavoastra cei doi martori au savarsit infractiunea de fals in declaratii. Ar trebui ulterior sa sesizati politia.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in revendicare catalin_ catalin_ Acum 2 ani am cumparat o garsoniera. Cel care era proprietar, a murit, iar eu am cumparat de la tatal defunctului necasatorit. Cel de la care am ... (vezi toată discuția)
Succesiune incurcata! Daniel33 Daniel33 Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatoarea speta: X, Y si Z, frati, mostenesc la moartea mamei lor (in 82) o parte de cate 1/8 dintr-un imobil construit de ... (vezi toată discuția)
Cumparator de rea credinta sau de buna credinta ? eugen05 eugen05 buna ziua, am cumparat un imobil (casa+teren), de la o familie X. Acestia cumparasera de la o batrana care mostenise imobilul. Batrana le-a vandut printr-un ... (vezi toată discuția)