avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LICITATIE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LICITATIE

am participat la o licitatie pentru un teren constructie spatiu comercial pe care am castigato. din acest moment au aparut problemele din partea primariei. am reusit sa inchei precontractul in ultima zi pentru ca au gasit tot felu de motive sa nu il inchei imi cereau sa fac eu cadastu sa inscriu in cartea funciara , pai cum fara nici un act ? si ma puneau sa semnez acest precontract in care eu ma obligam sa fac toate aceste acte. am reusit sa ii conving sa le faca dansii si sa inchei precontractul. dar problema este ca refuza sa predea terenul si actul de proprietate . oare pentru ca terenul avea pud facut pe numele altei persoane cu doua luni inainte de licitatie? refuza sa elibereze terenul . in caietul de sarcini terenul era liberi de sarcini si acum refuza sa iil elibereze pe el aflandu se un chiosc de aluminiu. vor sa semnez un act in alb fara data fara numar de inregistrare fara nr lotului am refuzat cerand sa fie completat acest act si eliberat complet terenul si apoi il semnez. dar refuza sa faca acest lucru .terenul a fost platit cu mult mai devreme decat era prevazut in caietul de sarcini nu a fost nici o probleba sa incaseze banii. si acum refuza zic ca este lipsa de interes din partea mea . pai cum sa iau eu terenul cu acel chiosc amplasat pe el?cum il mai mut eu de acolo daca are contract de inchiriere cu primaria eu ce fac? am actionat in judecata dar se pare ca nu pot obtine ceva CE AM CUMPARAT SI L AM MAI SI PLATIT IN AVANS. POATE MA POATE AJUTA CINEVA SA MA INDRUME .
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters59029 , utilizator 12:25, 26 Mai 2008
din cate inteleg, ati cumparat un imobil la licitatie, ati achitat pretul, iar acum nu puteti intra in posesia lui. Daca asa e situatia, cred ca este utila o cerere de chemare in judecata prin care sa obligati primaria sa va lase in deplina posesie si proprietate imobilul aceasta implicand si ridicarea acelui chiosc. Nu inteleg de ce sustineti ca prin instanta nu se poate obtine acest lucru.
De asemenea, in paralel puteti cere c/val lipsei de folosinta a imbilului precum si obligarea sa va predea documentele de proprietate in original asa cum se procedeaza la instrainarea imobilelor.
In ceea ce priveste contractul de inchiriere incheiat de tertul proprietar al chioscului (?) cu primaria, acesta nu va este opozabil si puteti actiona si impotriva acestuia in acelasi cadrul procesual in care parata va fi primaria.
Sper ca am inteles bine problema!

Succes
cred ca a fost o gresala de exprimare din partea mea
am cumparat doar terenul care nu avea pe el nici o constructie doar o temelie in momentul cand am cerut punerea in posesie la masuratoare am constatat ca pe el se afla amplasat o parte din acel acel chiosc si am cerut eliberarea terenului cand mi sa dat acel act in alb sa il semnez.
sunt 8 luni de la actionarea in instanta si pana acum nu am reusit sa obtin decat amanari
MULTUMESC
SCUZE PENTRU GRESALA DE EXPRIMARE
Din pacate pentru dvs. sistemul judiciar din Romania se misca destul de greu, insa consider ca aveti dreptate si sunt, in opinia mea, destule sanse ca sa castigati.
Daca veti solicita si c/val lipsei de folosinta, posibil sa va recuperati prejudiciul.
succes
OK
MERSI PT INFORMATIE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament prin licitatie silviu7 silviu7 Am achizitionat un apartament in constructie prin licitatie de la primarie la un anume pret, platind 50% din valoare. Au trecut de atunci 7 luni si primaria ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire emisa in anii '60, pentru un chiosc, pierduta AdrianaCameliaS AdrianaCameliaS In anii \'60 a fost amplasat un chiosc al ICSM-ului, cum era atunci, care a fost cumparat dupa \'89 de o persoana juridica de la fostul ICSM. In zilele noastre ... (vezi toată discuția)
Nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare ThomasT6 ThomasT6 Buna ziua, Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in ... (vezi toată discuția)