avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie apartament prin licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie apartament prin licitatie

Am achizitionat un apartament in constructie prin licitatie de la primarie la un anume pret, platind 50% din valoare.
Au trecut de atunci 7 luni si primaria nu a intocmit niciun precontract cu mine, asa cum se angajase in caietul de sarcini.
Dupa aceste 7 luni primaria a redus pretul apartamentelor la jumatate pentru apartamentele nevandute anterior, iar conditiile de achizitie sunt schimbate aproape in totalitate.
Mentionez ca la primele licitatii, de acum 7 luni, s-au vandut doar 2 apartamente din 16.
Acum mie mi se cere sa platesc suma pe care am licitat-o, desi a fost pretul minim, in conditiile in care acum, dupa refacerea evaluarilor si a caietului de sarcini, preturile au scazut la jumatate.
Ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii, in conditiile in care nu exista precontract?
Cel mai recent răspuns: silviu7 , utilizator 20:37, 6 Mai 2009
in fapt e vorba de o reziliere. notificati primaria in acest sens. daca nu raspunde, actionati-o in instanta
care este prevederea legala in baza careia sa cer rezilierea? nerespectarea caietului de sarcini poate reprezenta o asemenea prevedere?
Veti solicita rezilierea ca urmare a neandeplinirii de catre Primarie a obligatiei ce consta in, incheierea precontractului in termenul stabilit prin caietul de sarcini.
Prima optiune pe care o aveti in instanta e aceea de a cere incheierea acelui precontract. Lucrurile s-ar rezolva simplu si ieftin.

Daca cereti rezolutiunea vanzarii mai intai trebuie sa faceti o adresa la primarie prin care sa solicitati incheierea acelui precontract pina la data de____ in caz contrar urmand sa-i actionati in instanta. Totul ofical, nu discutii...

Dupa ce ati pus primaria in intarziere o puteti actiona in instanta, dar chiar si asa aceasta mai este in termen de a incheia respectivul precontract ceea ce mai mult ca sigur se va intampla daca ajungeti in instanta. Altfel spus va judecati degeaba.

In ce consta acel precontract mai exact? Procesul verbal de adjudecare este, in principiu, titlu de proprietate.
E vorba de o promisiune de vanzare care trebuia incheiata in termen de 30 zile de la achitarea avansului (asa prevedea caietul de sarcini). Acest termen a expirat de 7 luni, iar eu am achitat avansul de bani la termen. Primaria nu mai este in termen pentru incheierea respectivei promisiuni de vanzare. Procesul verbal de castigare a licitatiei nu este echivalent cu titlul de proprietate, ci trebuia urmat de incheierea la notar a promisiunii de vanzare. Acest lucru nu s-a intamplat. Deci am dreptul sa-mi recuperez banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare prevederi caiet de sarcini silviu7 silviu7 am achizitionat un apartament prin licitatie publica de la primarie, insa, primaria , asa cum prevedea caietul de sarcini, ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Licitatie ContSters59029 ContSters59029 am participat la o licitatie pentru un teren constructie spatiu comercial pe care am castigato. din acest moment au aparut problemele din partea primariei. am ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans antecontract apartament callatis callatis Buna ziua.In data de 25 Februarie 2011 am incheiat o Promisiune de Vanzare-Cumparare(antecontract) cu o persoana fizica prin care ma obligam ca in termen de 3 ... (vezi toată discuția)