avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE CASA

Buna ziua,
as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu constructia unei case.Pe scurt,parintii au o casa de 70 mp,pe un teren de 340 mp.Tatal a decedat,s-a intocmit succesiunea,ramanand mama cu jumatatea dansei plus 4/16 din partea tatalui,si fiecare dintre cei patru frati cu cate 3/16 din partea tatalui decedat.
Unul dintre frati doreste sa-si construiasca o casa P+E,pe o amprenta de 65 mp in aceeasi curte(terenul are o deschidere de 10 m).Este posibil fara acordul celorlalti frati?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 09:57, 9 Martie 2011
Este posibil numai in masura in care ati facut partajul si iesirea in indiviziune, iar terenul pe care doreste sa construiasca a fost atribuit fratelui respectiv.
Multumesc mult ca-mi raspundeti
Nu,nu s-a facut iesirea din indiviziune.Ceilalti frati ar dori sa fie despagubiti,dar cel care vrea sa construiasca nici nu vrea sa auda.s-a facut oar succesiunea.
puteti impreuna cu fratii dvs sa promovati o actiune in instanta pt iesirea din indiviziune. fara acordul tuturor fratele nu poate construi nimic.
Fratele vrea sa construiasca fara autorizatie!In acest caz mai putem face ceva?
Daca vrea sa construiasca fara autorizatie, trebuie reclamat(in scris)la Primarie, serviciul Urbanism si Disciplina in constructii, sau direct la Inspectoratul Teritorial in Constructii(care e "mai puternic" decat Primaria). Nu asteptati sa-si ridice casa, ci reclamati imediat ce incepe sa sape si sa puna fundatiile!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren mostenit Consum Consum Buna seara, intrebarea mea este, daca pot face o constructie noua pe terenul unde se afla casa batraneasca, avand in vedere ca tatal meu este decedat iar mama ... (vezi toată discuția)