Buna ziua,
Ma adresez pe aceasta cala catre dumneavoastra deoarece nu mai am la cine sa apelez.
Sunt angajat al unei companii multinationale, in domeniul comertului, si detin o functie de conducere in cadrul unei filiale a acesteia. Acum aproximativ o luna si jumatate, am fost anuntat ca functia ocupata de mine se desfiinteaza de la 1 martie, lucru care va duce ori la desfacerea CIM, ori la o eventuala mutare a mea in cadrul altui departament pe o functie mai joasa, asta cu conditia sa am un rezultat bun la inventar. Referitor la desfiintarea functiei, tin sa mentionez ca nu am primit nici in momentul de fata, nicio instiintare scrisa. Am semnat in schimb un act aditional, conform caruia de la data de 1 Martie accept sa fiu mutat pe o functie mai joasa fara a imi fi modificat salariul.
De la 1 Martie am inceput sa lucrez pe noua pozitie, iar astazi am fost anuntat ca, datorita rezultatului de invertar, nesatisfacator, de maine trebuie sa aleg, ori sa imi dau demisia cu doua salarii compensatorii, ori sa fiu dat in somaj. Mi-a fost precizat ca actul aditional semnat de mine, conform caruia am acceptat "retrogradarea" nu mai este valabil.
Precizez ca rezultatul inventarului nu este o sarcina de serviciu si este influentat de foarte multe variabile.
Vreau sa stiu ce optiuni am.
1. Actul aditional la CIM trebuia intocmit in doua exemplare din care unul sa va fie inmanat dvs. daca nu s-a facut asa nu aveti nici o dovada.
2. Dvs. hotarati care din oferte o alegeti:
- daca demisionati nu veti beneficia de indemnizatie de somaj;
- daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
1. Precizez ca, colega de la resurse umane nu mi-a dat niciunul din cele 3 exemplare ale actului aditional, sub pretextul ca trebuie trimise mai intai la sediul central, pt a fi semnate de catre administratorul firmei.
2. Ma poate concedia pur si simplu chiar daca nu mi-a inmanat niciun act conform caruia sa rezulte desfiintarea postului meu?
1. Norma era ca actul aditional sa fie semnat de angajator si apoi sa-l semnati dvs. pentru ca initiativa a fost a lui si pentru ca un exemplar trebuia sa ramana la dvs.
2. Daca nu va instiinteaza in scris ca va acorda preaviz atunci va poate inmana direct decizia de concediere in care scrie ca vi se acorda preaviz dupa care veti fi concediatat cu art.65 din Codul muncii.
Dreptul la somaj
gilbert
Buna ziua!
Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)