avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca refuz postul propus de angajator mai beneficiez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca refuz postul propus de angajator mai beneficiez de somaj?

am o intrebare la dumneavoastra cei care ma puteti ajuta :
postul meu urmeaza sa se desfiinteze in ianuari pe 16 , am semnat desfacerea contractului cu articolul 65 din codul muncii si momentan sunt in preaviz pana la data respectiva. intre timp angajatorul zice ca mia gasit un alt post .dar faza e ca acel post e ocupat de cineva ,de o persoana pe care ei vor so schimbe pentru ca nu sunt multumiti de prestatia acestuia. Eu daca refuz acel post mai am vreo sansa sa iau somaj . Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 12 Ianuarie 2012
1. Daca este vorba de desfiintarea postului ocupat de dvs. atunci puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Daca nagajatorul va ofera un alt post, in perioada de preaviz, asta inseamna o modificare a contractului individual de munca (CIM), adica modificarea locului de munca, si asta se face numai prin act aditional la CIM semnat de ambele parti (angajator si salatiat).

3. Daca nu sunteti de acord cu acesta modificare a locului de munca nu sunteti obligat sa o acceptati si, in aceasta situatie, se va da curs concedierii cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Insarcinata-micsorare salariu andao andao Buna seara Sunt insarcinata si angajatorul desfiinteaza postul in care ma aflu.Doreste sa ma pastreze, astfel incat nu ma trimite in somaj, oferindu-mi alt ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului angajatul_roman angajatul_roman Buna ziua, Ma adresez pe aceasta cala catre dumneavoastra deoarece nu mai am la cine sa apelez. Sunt angajat al unei companii multinationale, in domeniul ... (vezi toată discuția)