avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de constructie

buna seara,

am si eu o problema si nu stiu cum o pot rezolva.
in urma cu 3 ani, in anul 2008, in luna iunie am obtinut un certificat de urbanism pentru o extindere de locuinta.
am intrebat daca pot construi pana termin cu toate avizele si am avut acordul verbal din primarie ca "da datii drumul la lucrare ca oricum sunteti in regula".
dupa obtinerea avizelor, in luna septembrie cand ne-am dus sa depunem actele pentru obtinerea autorizatiei,nii s-a spus tot verbal ca nu suntem in regula pentru ca exista o lege locala cum ca nu avem 90cm de la gardul vecinului.actele s-au oprit in primarie si in luna februarie 2009 in urma unei cereri de-a noastra sa nii se raspunda de ce nu ni se elibereaza autorizatie de constructie au venit acasa si ne-au adus dosarul si bineinteles si raspunsul scris trimis prin posta.
Eu as dori sa va spun ca in tot acest timp eu am terminat extinderea, nu am primit nici o amenda si nici nu am reclamatii scrise.
ce mai pot face in acest caz sa pot intra si eu in legalitate?nu pot baga nici gaze si nici nu pot avea lumina acolo.

va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: negomir , utilizator 19:57, 8 Martie 2011
aveti posibilitatea sa contestati in instanta raspunsul dat de primarie.
problema dvs este una complexa.astfel, din cele relatate chiar de dvs, in ceea ce priveste obtinerea autorizatiei efective de extindere a fost doar una"verbala".stimate domn, asa ceva nu rezida!!!
practic, dvs ati demarat o constructie fara a avea absolut toate avizele si autorizatiile prevazute exprers de lege.
In acest context, primaria poate sa solicite demolarea respective constructii.Nu este o gluma asadar. ar fi bine sa antamati un avocat care sa va reprezinte interesele. pot sa va stau si eu la dispozitie.
avizele le-am luat asa cum am spus si in subiect.
dar totusi de ce nu nii s-a spus de la bun inceput ,de cand ne-au eliberat certificatul de urbanism, ca exista acea lege locala si m-au asigurat ca nu sunt probleme?
de ce nu mii s-a dat amenda in tot acest timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie negomir negomir credeti ca daca as merge in instanta pentru obtinerea unei autorizatii de constructie ,pentru o cladire pe care am ridicat-o acum 3ani, as castiga? mentionez ... (vezi toată discuția)
Construire fara autorizatie johnfreddie johnfreddie Stimate doamne,stimati domni, Care ar fi riscul ,in cazul in care as fi actionat in justitie de catre un vecin(care initial si-a dat acordul ... (vezi toată discuția)
Inaltare gard - consecinte Simona P. Simona P. Buna seara, Doresc sa inalt gardul dintre mine si vecinul din spate, materialele folosite la constructia gardului initial fiiind aceleasi ( structura metal, ... (vezi toată discuția)