avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

credeti ca daca as merge in instanta pentru obtinerea unei autorizatii de constructie ,pentru o cladire pe care am ridicat-o acum 3ani, as castiga?
mentionez faptul ca nu am primit in tot acest timp nici o amenda si nici o plangere scrisa din partea cuiva.
autorizatie nu mii s-a dat deoarece nu am pastrat 90cm de la gardul vecinului.
fiind extindere de locuinta am mers pe aceeasi linie cu casa veche care este la 65cm.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
negomir, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:17, 21 Martie 2011
Buna ziua !
Nu aveti sanse de castig in conditiile in care nu se respecta prevederile legii nr. 50/1991, actualizata ...
Autorizatia de construire se da de catre primarie nu de catre instanta.In instanta, va puteti adresa dupa ce obtineti(sau nu )autorizatia.Aceasta presupune un CERTIFICAT DE urbanism, care printre altele arata si amplasamentul respectivei constructii fata de restul terenului si fata de vecinatati.Instanta nu v-a incalca legea si sa decreteze ca aveti dreptul sa va asezati casa la mai putin de 190dm.cat scrie in C.C-exista singura posibilitate ca inainte de a demara cererea de eliberare C.U , sa vorbiti si mai ales sa luati in scris, autentificat, acordul vecinului de amplasare a constructiei , mai aproape de hotar.Cu aceasta ,mergeti si faceti cererea pt.C.U si mai departe pt.A.C
certificatul de urbanism l-am obtinut in data de 17 iunie 2008,dar proiectantul pe care l-am platit si cei de la primarie mi-au spus ca este toul in regula si ca pot chiar incepe lucrarea pana cand finalizez actele(obtinere avizelor).
eu nu cunosc legile si puteau de atunci sa-mi spuna ca exista acea lege cu 90cm in spatele casei pana in gardul vecinului.
de ce m-au incurajat,mi-au dat voie si chiar m-au lasat sa termin lucrarea?
de ce nu mi-au dat amenda?de ce nu mi-au spus de legea aceea decat dupa ce am luat toate avizele atunci cand am depus toate avizele prevazute in certificatul de urbanism?actele le-am depus in septembrie2008 pentru autorizatia de constructie si ei au spus ca o data si o data o sa-mi dea autorizatie dar sa am rabdare.au trecut 3 ani de atunci si nu se intampla nimic si acum mi-au spus ca s-ar putea sa mai treaca inca vreo 3 ani.
acordul vecinului nu am sa il obtin niciodata.
credeti ca as castiga in instanta?sa se constate ca acea cladire exista si ca nu am nici o plangere scrisa sau nu am nici o amenda in acest sens?

Sigur ca se poate , formulati o actiune in constatare si in realizare prin care sa se constate ca sunteti constructorul de buna credinta si totodata proprietarul acelei constructii.
Daca ati fi citit ce scrie pe C.U ati fi vazut ca acesta nu da dreptul de construire.Cei de la primarie, verbal, (ca si orisicine) pot spune ce vor-ar mai recunoaste acum ca v-au spus ca puteti construi?
Buna sau reaua credinta se apreciaza in concret , respectiv daca la data ridicarii constructiei, constructorul a cunoscut sau nu faptul ca nu are Autorizatie de construire-ceeace categoric stia.
Cred ca s-ar putea rezolva, ceran acum de la primarie eliberarea unui C.U si apoi a A.C-avand un proiect facut acum.S-ar face o nota de receptie, (cu amplasamentul actual-de 0,90cm fata de gard vecin) dar cred ca dupa cum spuneti-vecinii nu sunt de acord.-In plus, pentru eliberarea unei A.C acum, nu este ca si la o casa pe care doresti s-o construiesti acum-la a d-voastra , va trebuie si o expertiza tehnica-potrivit L.50/1996-intrarea in legalitate.
Incercati si in instanta, dar nu cred ca merge.-in problemele de construire/desfiintare instantele sunt obligate a cere de la Primarie sau ISC, care sunt specializate tehnic, avizele date de acestia si apoi daca exista un refuz, sau o alta neintelegere, se pronunta.
Faptul ca sunteti proprietarul acelei constructii, Primaria cu care o sa judecati n-o sa conteste, doar faptul ca ati ridicat fara autorizatie.Deci, incercati sa va luati A.C
Nu ma injurati, nu eu am facut legile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie imanuel imanuel am construit casa la rosu in acest an! am tot dosarul complet, dar ....nu am autorizatia de constructie! dosarul a fost respins de la primarie datorita ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie de construcþie, intrare în legalitate bianca72 bianca72 in anul 2010 am cumparat o constructie parter plus un etaj,constructie ce ocupa intreg terenul pe care era ridicata. deoarece parterul era foarte ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie negomir negomir buna seara, am si eu o problema si nu stiu cum o pot rezolva. in urma cu 3 ani, in anul 2008, in luna iunie am obtinut un certificat de urbanism pentru o ... (vezi toată discuția)