avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizaþie de construcþie, intrare în legalitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizaþie de construcþie, intrare în legalitate

in anul 2010 am cumparat o constructie parter plus un etaj,constructie ce ocupa intreg terenul pe care era ridicata.
deoarece parterul era foarte inalt,in fapt avea 6 metri,am hotarat sa torn o placa la jumatatea inaltimii creand astfel o subpanta.Fiind o modificare interioara nu am stiut ca imi trebuie autorizatie de constructie,drept pt care,fiind reclamata de vecina mea,am fost amendata si mi s-a pus in vedere sa obtin a.c.(sa intru in legalitate)
am depus cerere de C.U pentru creare supanta...mi s-au cerut :proiect arhitectura,rezistenta,autorizatie mediu,proiect electrica si acordul inspectoratului de stat in constructii.
dupa 6 luni dealergari,primaria m-a dat in judecata deoarece nu am intrat in legalitate in termenul impus in p.v
desi am dovedit ca in acest nu am stat degeaba(pt fiecare acord ai termen 30 de zile)si nu poti obtine toate acordurile in acelasi timp,instanta a hotarat ca trebuie sa aduc constructia la starea initiala deoarece nu am obtinut A.C.

dupa 1 an de alergari,cei de la Inspectoratul de Stat mi-au comunicat faptul ca sunt pe un drum gresit deoarece eu trebuie sa obtin Intrarea in legalitate si nu autorizatie de constructie.
am revenit la primarie,am depus cerere pt un nou certificat de urbanism in care cer intrarea in legalitate....dupa 30 de zile l-am obtinut si a reanceput cererea de noi acte....acum,dupa inca 6 luni mi se refuza a.c.,motivul fiind ca depasesc CUT...desi,repet,cladirea deja depasise CUT in momentul in care obtinuse hotarare judecatoreasca de constructie pe intreg terenul,iar eu nu am facut decat o modificare interioara

-ce am de facut?
-chiar imi trebuie autorizare pt modificare interioara?
-
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 16:46, 24 August 2013
mda..naspa
ei se agata de modificarile dvs interioare pt ca au gresit atunci cand au eliberat autorizatia cu incalcarea CUT - respectiv a regulamentului de urbanism local
angajati un avocar bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate atunci cand ea nu exista - abuzul functionarului public loredana_1973 loredana_1973 Dorim sa va supunem atentiei dumneavoastra, problemele intampinate in incercarea de obtinere a unei Autorizatii de Construire pentru un imobil din Ploiesti , ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat - autorizare constructie balcon crisadi crisadi buna seara Va rog daca ma puteti indruma unde trebuie sa merg si ce acte trebuie sa am( aviza) pentru a obtine autorizatia de construire a unui balcon la ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie negomir negomir credeti ca daca as merge in instanta pentru obtinerea unei autorizatii de constructie ,pentru o cladire pe care am ridicat-o acum 3ani, as castiga? mentionez ... (vezi toată discuția)