avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

Buna ziua

In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu.
Am fost sfatuita sa fac o cerere de amanare pentru lipsa de aparare. Din experienta dvs, este posibil sa nu se acorde termen? Pentru ca nu vreau sa risc nimic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:48, 31 Mai 2008
Intelegand din postul dvs. ca veti fi parata in acest proces, cererea de amanare pentru pregatirea apararii are toate sansele sa fie admisa.
In cazul in care veti angaja un avocat pentru aceasta cauza, cererea nu-si mai are rostul pentru ca prezenta acestuia va suplini lipsa dvs.
deci poate si sa se respinga.
intr-un astfel de proces pot chema ca martor o ruda?
Art. 189 Cod de procedura civila:

(1) Nu pot fi ascultati ca martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, chiar despartit;
3. interzisii si cei declarati de lege incapabili de a marturisi;
4. cei condamnati pentru juramant sau marturie mincinoasa.
(2) Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. 1 pct. 1 si 2.

Singura exceptie e prevazuta de

Art. 190
in pricinile privitoare la starea civila sau divort se vor putea asculta rudele si afinii mai sus-aratati, in afara de descendenti.

Deci raspunsul este da, conditia fiind ca ruda sa fie peste gradul 3, deci de la veri primari incolo...
Consider ca nu va poate fi incalcat dreptul la aparare si aveti dreptul legal la o singura amanare pentru a va putea angaja aparator, mai ales ca sunteti parata.
Puteti aduce rude pana la gradul 3 daca nu se opune tatal copilului (reclamantul). Chiar ar fi de preferat, pentru ca aceste rude apropiate cunosc cel mai bine situatia.
Pentru a putea beneficia de plecarea in concediu, ati putea proceda in felul urmator: angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in cauza, el va formula o intampinare si va arata obiectiunile dvs. cu privire la cererea reclamantului. Veti stabili de comun acord ce probe veti avea in aparare si veti indica si numele persoanei care sa fie propusa ca martor in favoarea dvs.. in cazul in care instanta nu va acorda termen pentru studierea intampinarii, trecandu-se la faza urmatoare a procesului: propunerea de probe.
In acest fel, avocatul se va putea ocupa de cazul dvs. pentru acest prim termen, fara ca sa fiti neaparat prezenta. Pentru termenul viitor veti fi acasa si va veti prezenta la proces.

Alte discuții în legătură

Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei irinel2704 irinel2704 Buna ziua! Am revenit din nou pe forum pentru o intrebare: Divulgarea de catre sotie a corespondentei mele catre ea sau fiul meu minor intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)